Krautfleckerl – østrigsk nudelret

Krautfleckerl – østrigsk nudelret

Det østrigske køkken indeholder en del kødretter, men der findes faktisk en meget simpel østrigsk nudelret – krautfleckerl. Den er meget enkel og billig at lave, så den er den helt perfekt til de dage, hvor madlavningen godt må være hurtig og ikke koste spidsen af en jetjager.

Jeg har selvfølgelig valgt at lave en østrigsk nudelret i anledning af mit østrigske benspænd, hvor jeg stødte på Mission Food Adventure under mit research. Jeg skruede dog op for mængden af kål i forhold til nudler samt udelod kommen, som jeg ikke kan fordrage (og som indgår i en del østrigske retter). De nudler, jeg havde fået fat på, blev ret store OG rullede sammen, så de er ikke så tydelige på billedet – men de er der!

Krautfleckerl – østrigsk nudelret

2 personer

ca. 500 g fintsnittet spidskål
150 g tørrede nudelflager (eller æggenudler)
et lille løg, finthakket
1-2 spsk smør til stegning
evt. lidt kommen
lidt salt og peber
½ dl vand

Derudover:
finthakket bredbladet persille
evt. lidt citronsaft

Smelt smør i en bred gryde og rør løgstykkerne ud i det. Lad det simre ved lav varme i fem minutter (uden at løgstykkerne tager farve) og rør så kål og lidt salt i (og kommen, hvis du er til den slags). Rør rundt og tilsæt vandet. Læg låg på gruden og lad det simre videre i ca. 25 minutter. Husk at røre i det undervejs.

Mens kålen simrer, koger du nudlerne, indtil de er næsten møre. Rør dem i kålen, når den har fået 25 minutter og smag til peber og evt. lidt salt og citron.

Østrigsk nudelret serveres med et drys frisk persille og kan spises som vegetarret eller som tilbehør til en kødret.

Note: Jeg var positivt overrasket over, at en østrigsk nudelret har så megen smag, selvom den er så enkel. Nu valgte jeg også at tilføje lidt citronsaft, da jeg tænkte, at det ville gå godt sammen med kålen, og det gav et dejligt frisk pift til smagen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *