Græskartærte med gedeost

Græskartærte med gedeost

Da jeg så denne græskartærte med gedeost i et gammelt Hendes Verden-blad, så vidste jeg bare, at jeg måtte prøve den! Ikke bare fordi den så virkelig indbydende ud – men fordi det også var en oplagt mulighed for at bruge en halv gedeosterulle, som vi havde liggende.

Jeg lavede en række justeringer, da jeg ville bage en lidt højere udgave af tærten, så jeg øgede mængden af fyld.

Græskartærte med gedeost

2-4 personer

Dej:
2 dl hvedemel
60 g koldt smør
lidt salt
1 æg

Fyld:
1 lille løg, skåret i tynde både
300 g hokkaido græskar (uden kerner)
smør til stegning
3 tsk timian
100 g meget moden gedeostrulle, skåret i skiver
3 æg
1 dl fløde

Rør hvedemel og salt sammen. Skær smørret i små tern og gnid dem ud i melet. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Smør en lille springform (ca. 18 cm) med smør og læg et stykke bagepapir i bunden. Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord og bred den ud i formen og op langs siderne. Stil formen i køleskabet en halv times tid.

Smelt smør på en pande og svits løgbådene ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt halvdelen af græskarstykkerne og drys en tsk timian over. Steg dem i ca. ti minutter (husk at vende dem ind imellem), indtil græskarstykkerne bliver bløde. Tag dem af panden, smelt lidt mere smør og steg resten af græskarstykkerne med en tsk timian – også i ca. ti minutter.

Pisk æg, fløde og den sidste tsk timian sammen. Tag springformen ud af køleskabet og fordel græskarstykkerne og løgbådene i et jævnt lag. Hæld æggemassen over og slut af med at fordele gedeost-skiverne på overfladen.

Bag din græskartærte med gedeost ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil dejkanten bliver gylden.

Lad tærten køle lidt af, inden du serverer den – evt. kombineret med en salat.

Note: Mmm! Denne græskartærte med gedeost levede fuldstændig op til mine forventninger! Det milde, sødmefulde græskar passer godt sammen med den lidt kraftige gedeost og timianen. Hvis du spiser tærten som hovedmåltid og ikke har tilbehør til, så rækker den til ca. to personer, men spiser du den som frokostret og/eller har en salat eller andet tilbehør, så kan du godt strække den til fire personer.

Vil du prøve en sød græskartærte? Så har jeg også en opskrift på græskartærte med kanel.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *