Fuldkornsvafler med rødbeder og gedeost
I weekenden havde vi gæster, og de blev udsat for lidt forskellige vinterretter – blandt andet disse fuldkornsvafler, som vi fik som forret. Jeg havde tænkt, at gedeost og rødbeder måtte være en god kombination. Desværre var det en meget mild gedeost, jeg havde fået fat i, men det viste sig at være held i uheld, da den ene af gæsterne egentlig ikke er til gedeost. Han kunne dog godt lide denne version, og jeg tror, at de sprøde vafler havde lidt af æren. Jeg lavede en fuldkornsversion af disse vafler, jeg før har brugt til forret.
Fuldkornsvafler med rødbeder og gedeostcreme
4 personer
2 dl fuldkornshvedemel
1 æg
1½ dl vand
1½ tsk bagepulver
Lidt salt
Rør ingredienserne sammen til en kompakt dej. Varm vaffeljernet op og fordel halvdelen af dejen på vaffeljernet. Bag første portion vafler, og tag dem derefter forsigtigt af vaffeljernet og læg dem på to tallerkner. Bag næste portion vafler og læg også dem på to tallerkner.
Gedeostcreme
125 g blød gedeost
1 dl creme fraiche
Lidt salt
Rør gedeostecremen sammen.
Øvrige ingredienser:
1 kogt rødbede, skåret i tern
½ spsk fennikelfrø, knust
Evt. lidt frisk bronzefennikel
Anret dine fuldkornsvafler ved at fordele gedeostecremen over de fire vafler. Top dem med rødbedetern, lidt fennikelfrø samt en lille kvist bronzefennikel.
Note: En smuk og anderledes forret. Fuldkornsvafler – eller vafler i det hele taget – er en sjov og spændende måde at skabe og anrette forretter og frokostretter på.
Yaiks, det er bare liiige noget for mig. Bestiller altid portvinssyltede rødbeder med fetacreme på min favorit tapasrestaurant😍.
Så skal der bages 😀