Brøndkarsesuppe

Brøndkarsesuppe

Nu hvor krydderurterne for alvor vokser, så er det tid til at lave brøndkarsesuppe! Det er nemlig en ret, jeg har tænkt på den seneste tid.

For nogle måneder siden faldt jeg over kogebogen ‘De fire årstider – forår’ hjemme hos mine forældre, og jeg kan huske, at jeg bladrede en del i den, da jeg var teenager. Da jeg faldt over en opskrift på brøndkarsesuppe, tænkte jeg straks, at det måtte være en dejlig suppe til de lune sommeraftener.

Jeg lavede dog nogle justeringer i forhold til den oprindelige opskrift og piftede den blandt andet op med citronsaft.

Suppen kan spises, som den er, men du kan også vælge at kombinere den med kuvertbrød.

Brøndkarsesuppe

forret til fire personer

120-150 g skrællede kartofler
½ l bouillon (enten grøntsags- eller kyllingebouillon).
et lille løg, hakket
lidt smør til stegning
et bundt brøndkarse, hakket
1 spsk creme fraiche 18/
salt og peber
lidt citronsaft

Smelt en lille klat smør i en gryde og steg løget i det ved mediumvarme et minuts tid. Skær kartoflerne i mindre tern og hæld dem i gryden sammen med bouillon. Lad det koge, indtil kartoflerne er møre. Tilsæt brøndkarse og giv suppen et par minutter mere. Tag gryden af varmen og blendt indholdet, indtil det er ensartet. Rør creme fraiche i din brøndkarsesuppe og smag til med salt, peber og citronsaft.

Servér den lun som forret eller lav dobbeltportion og servér den som frokostret.

Note: Frisk og mild sommersuppe. Jeg synes især, at tilsætningen af citronsaft er med til at løfte smagen. Pas på med ikke at putte for meget creme fraiche i, da det dæmper smagen, og suppen er ret mild i forvejen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *