Kyllingenuggets med chilimayo

kyllingenuggets, kylling, kyllingefileter, æg, rasp, paprika, rapsolie, mayonnaise, chili, citronerI projekt ‘brug kylling til sidste fjer’ er jeg nu nået til femte og sidste ret, jeg fik ud af kyllingen. Denne ret er også til to personer, og det betyder, at jeg fik i alt 10 måltider mad ud af én kylling. Det er jeg ganske godt tilfreds med.

Kyllingefileterne var det sidste, jeg manglede at bruge, og dem kan man bruge i mange forskellige slags retter. Jeg overvejede kort, om jeg skulle lave noget asiatisk – for eksempel satayspyd – men så kom jeg til at tænke på en fiks idé, jeg længe har haft. Jeg ville lave kyllingenuggets! Nu spiser jeg ikke særlig meget fastfood, og jeg tror faktisk kun, jeg har fået nuggets én gang før, så jeg surfede rundt på internettet for at se, hvordan folk foretrækker at lave dem – og blev overrasket over, hvor forskellige opskrifter der er på kyllingenuggets. Flere bruger knuste cornflakes eller tortillachips i stedet for rasp, krydringen er forskellig, og en del steger dem i ovnen i stedet for i olie. Jeg syntes dog, at de små nuggets stadig skulle have lidt fastfood over sig, så de blev stegt i olie på en lille pande.

Kyllingenuggets
2 personer

2 kyllingefileter
2 æg
3 dl rasp
3 tsk paprika
½-1 tsk salt
rapsolie

Chilimayo:
2-3 spsk god mayonnaise – gerne Hellmann’s
chilipulver
salt
citronsaft

Hæld raspen ud på en tallerken og rør det sammen med paprika og salt. Slå de to æg ud på en anden tallerken og pisk dem sammen med en gaffel. Skær kyllingefileterne i mindre stykker – ca. 3×3 cm – og vend dem først i æggemasse, så i raspblandingen, en gang mere i æggemassen og til sidst en tur mere i raspen. Tag en lille, dyb pande – eller gryde – og hæld så meget rapsolie i, at den er ca. 1 cm dyb. Skru op for blusset, så det står på den næsthøjeste temperatur. Når olien er varmet godt op, steger du kyllingestykkerne gyldne i olien. Pas på, de ikke får for meget – de bliver meget hurtigt gennemstegte i den varme olie.

Rør chilimayoen sammen ved at vippe mayoen over en lille skål og tilsætte chilipulver, indtil du er tilfreds med styrken. Smag til med salt og citronsaft.

Kyllingenuggets mætter temmelig meget, så jeg lavede en enkel rosenkålssalat til med fintrevne rosenkål vendt i en smule rapsolie.

Note: Dette er comfort food – eller tømmermændsmad, som gemalen fremhævede, da han glad og tilfreds satte tænderne i en nugget. Meget let at lave og syndigt godt.

15 thoughts on “Kyllingenuggets med chilimayo

 1. Mine drenge ville sætte stor pris på hvis jeg lavede det til dem 😀 Jeg må se om jeg ikke kan finde en dag hvor den står på hjemmelavet fastfood 😉
  Jeg er helt sikker på at disse er meget meget sundere og bedre smagsmæssigt end dem fra burgerkæden 🙂

  • Det er i hvert fald både sjovt og let at lave selv, så du kan evt. invitere dem med i køkkenet? Stegningen må du nok hellere selv gøre, men mon ikke sådan et par hurtige små hænder hurtigt kan vende kyllingestykkerne i æg og rasp? 😉

 2. Pingback: Hvor mange retter kan du lave ud af én kylling? | Piskeriset på eventyr

 3. Dine kyllingenuggets vil alle børn og unge mennesker elske! Da sønnike var barn, havde jeg altid kyllingenuggets i fryseren til, når menuen var for voksen 🙂

  • Snedigt 🙂
   Jeg har ikke prøvet dem fra frost – har kun smagt dem på en fastfoodrestaurant på et tidspunkt.

 4. Yum! Dem kunne jeg også godt få afsætning på herhjemme, tror jeg 🙂 Hvis benspændet stadig er sparsommelighed her i januar, så kunne man jo hive et par ekstra håndører hjem ved at tage den ene æggeblomme fra og røre den til mayonnaise med olie, chili og citron. Så kunne man spare Hellmanns, som er rimelig pricy, og mon ikke raspen stadig ville hænge ved kyllingen? Ja, jeg blev bare lige revet med af udfordringen 🙂

  • Det går faktisk ikke, for de to æg bliver brugt helt op i denne opskrift. Men så kan man selvfølgelig bare bruge et æg mere til mayoen 🙂

 5. Pingback: April: Æg og kylling | Piskeriset på eventyr

 6. Uhmm.. har netop lavet disse kyllingenuggets her til aften som en af de fem retter ud af en hel kylling. Det blev rigtig lækkert og var virkelig et hit hos kæresten herhjemme 🙂
  For øvrigt en super lækker blog med masser af lækre opskrifter – har efterhånden prøvet et par stykker af med stor succes 😀

  • Det er jeg glad for at høre! Tak for rosen 🙂
   Gemalen her i huset taler stadig om dem, så jeg må nok hellere lave dem snart igen 😀

 7. Pingback: Kyllingenuggets med kokos og karrymayonnaise - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 8. Pingback: Hjemmelavede blæksprutteringe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *