Macarons – lavet af pureret ork!

Sidste år læste jeg nogle imponerende og ærefrygtindgydende indlæg om macarons hos Anarkisten og Auramin. Disse små fine kager er tilsyneladende djævelens værk – i hvert fald skulle det være alt andet end let at lave perfekte macarons. Nu er jeg ellers ret frygtløs (tenderende til dumdristig) i et køkken, men jeg fik så meget respekt for macarons efter at have læst de indlæg, at jeg ikke turde kaste mig ud i at lave det.

… men æhm… jeg er jo også vild med nye eventyr, så da jeg havde fornøjelsen af at sidde sammen med Auramin til Madbloggersymposiummet, så var jeg fræk nok til at spørge, om ikke han ville lære mig at lave de små djævelske kager, og huptivupti havde vi en macarondate!

Vi aftalte på forhånd, at det var helt okay at græde over fejlslagne macarons – hvis det skulle ende i det – og selvom de ikke blev helt perfekte, så var vi tilnærmelsesvis tilfredse, da vi så resultatet.

Jeg lagde køkken til, og så fulgte vi ellers Auramins opskrift, mens vi sludrede lystigt og var megaseriøse… *hosthosthost*

Macarons
15-20 stk.

3 æggehvider, tempererede
2 spsk rørsukker
200 g flormelis
100 g mandelmel

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarve

Her er æggehvider og sukker pisket sammen med lidt panggrøn pastafarve, og jeg har netop hældt mandelmel+flormelisblandingen over. 

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarve

Her er ingredienserne rørt forsigtigt sammen. Jeg rørte ca. 22 gange i dejen.

Ja, det gik lidt vildt for sig…

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarve

Macarons sprøjtet på bageplader – mangler lidt udglatning på dette tidspunkt.

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarve

 Sprøjteposen var ikke helt let at styre, da den var helt fyldt med macarondej. Sådan kom nr. to til at se ud – og spørg ikke, om den nøs eller var besat af Cthulhu…

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarveMacarons i det hemmelige torturkammer – øhm ovnen…

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarve Juhu! Der var faktisk nogle stykker, der fik ‘fødder’! De kunne godt have været fladere, og nogle af dem revnede – men til gengæld slap stort set alle bagepladen ganske fint.

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarveSe se… sådan skal det være. Macaron fyldt med dulce de leche. Det ligner nu også en lille ork-burger…

macarons, kage, dessert, småkager, æggehvider, æg, rørsukker, flormelis, mandler, mandelmel, grøn pastafarveMasser af macarons!

Tak til Auramin for introduktion, behageligt selskab og masser af fjol!

27 tanker om "Macarons – lavet af pureret ork!"

  1. Hvor er de fine..
    Måske man skulle kaste sig over at lave en portion- ligesom dig har jeg afholdt mig efter at have læst om hvor besværligt det er!
    Med Nutella imellem må de smage skøønt…

  2. Linebine – det er faktisk imponerende, at de holdt farven under bagningen – temmelig hidsigt resultat! 😀

    Det er rigtig nysselige kager, og så smager de glimragende 🙂

  3. MissMuffin – jeg er i hvert fald ikke længere så bange for dem, og jeg vil helt sikkert eksperimentere videre med dem en anden gang!

    Hehe, selvfølgelig skal du have Nutella i! 😀

  4. Tak for dansen, det var møghyggeligt – og vi har jo heldigvis chancen igen lige om snart 😉
    Næste gang er jeg sikker på at fødderne vil STRUTTE OP fra bunden, som skidt fra en spædekalv. Mmmh!

    Hr. Kæreste synes de smagte dejligt (med dulce de leche naturligvis) og det endte (selvfølgelig) med et sukkerchok. Ak! Du må hilse din egen sukkergris! 😉

  5. Hey, du har jo lært det fra den bedste! 🙂
    Jeg håber at Nicolai også kommer over til mig på et tidspunkt og giver mig et kursus, for jeg kan absolut ikke få fødder på de små “djævle”……men jeg er nu heller ikke kendt for min tålmodighed!!

    De er virkelig fine dem du har fået lavet, jeg bøjer mig i støvet. Selvom de ikke er amerikanske, så kan det være at vi kan nå at lave nogen til vores workshop 😀

    Alle muligheder er åbne nu, hvor du har lært at lave dem, så er det kun din fantasi der sætter grænser – og så vidt jeg ved – fejler den ikke noget 😉

    Mange hilsner
    Birthe

  6. Nicolai – *hehehe* – jeps, når vi skal male byen i rødvin… eller hvad det nu hedder 😉

    Næste gang giver vi dem noget [censur, red.], for så skal de nok rejse sig!

    Haha, han må lære at begrænse sig! Gemalen har også allerede 'truet' med, at han spiser macarons senere i aften, hvis han bliver lækkersulten! 😀

  7. NYBH – det er absolut en fordel at have en kender med, når man bger macarons! Nicolai havde amsser af gode råd i ærmet 🙂

    Vi får brug for en hel måned efterhånden 😀

    Hehe, tak! Jeg har også nogle småskumle planer med resten af dem i weekenden… skal prøve at huske at tage billeder, hvis jeg får ført det ud i livet 😉

  8. Iiiihhh, hvor er de fine, Piskeris! Drømmer også om at lære at lave macarons. Endnu en ting på to-do-listen over 'svært i et køkken' – sammen med ægte saucer, souffléer og…. citronfromage (hehe!)

  9. Pingback: Oksebov simret i øl, krydderier og blommer, rustik kartoffelmos med græskar | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Oksebov simret i øl, krydderier og blommer, rustik kartoffelmos med græskar | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Oksebov i øl, krydderier og blommer, rustik kartoffelmos med græskar - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *