Oksebov i øl, krydderier og blommer, rustik kartoffelmos med græskar

oksebov, simremad, oksekød, løg, øl, nelliker, laurbærblade, blommer, flødeI tirsdags, da der rigtig blev leget i køkkenet, skulle der selvfølgelig også fremtrylles noget aftensmad, så jeg lavede en gang simremad, som kunne passe sig selv det meste af tiden. Til denne oksebov i øl lavede jeg en ultrasimpel salat til (romainesalat, gulerodsstrimler samt en smule valnøddeolie), så der også var noget frisk og sprødt til retten.

Oksebov i øl, krydderier og blommer
ca. 4 personer

ca. 900 g oksebovoksebov, simremad, oksekød, løg, øl, nelliker, laurbærblade, blommer, fløde
smør
2 løg
1 stor, mørk øl
5 nelliker
3-4 laurbærblade
3 mørke blommer

salt og peber
2 spsk rørsukker
et skvæt fløde

Løgene hakkes og svitses i en gryde med en god klat smør. Fjern fedtkanten fra oksekødet og skær kødet i tern. Put kødet i gryden og brun det. Tilsæt en tredjedel af øllen sammen med nelliker og laurbærblade.

Lad det simre i en times tid – husk at røre lidt undervejs. Tilsæt mere øl samt blommer skåret i både og lad det simre videre en times tid. Rør godt rundt i det og tilsæt det sidste øl. Efter fem minutters kogetid mere smager du retten til med rørsukker, salt og peber. Smidt et skvæt madfløde i retten lige inden servering.

Note: Jeg var lidt bekymret for, at øllen ville blive for tydelig og tung i denne oksebov med øl, men rørsukkeret og madfløden er med til at runde smagen af, og kombineret med mos og den simple salat blev retten fænomenal.

Rustik kartoffelmos med hokkaido

trefjerdele kartofler
en fjerdedel hokkaido græskar
lidt smør
salt
mælk

Kartoflerne skrubbes godt og koges møre med skræl på. Fjern skallen fra græskarret, skær det i tern og put dem ned til de kogende kartofler. Efter få minutter er græskarret kogt mørt.

Hæld vandet fra og hæld kartofler og græskar i en skål, hvor du moser kartoflerne med en gaffel. Tilsæt smør, salt og en sjat mælk og pisk det til kartoffelmos.

Note: Jeg er så meget fan af rustik kartoffelmos – og ikke kun fordi, at jeg er for doven til at skrælle kartoflerne først! 😀

19 thoughts on “Oksebov i øl, krydderier og blommer, rustik kartoffelmos med græskar

  1. Åh er du sikker på det – ikke at skulle skrælle kartoflerne er da et mega plus 😉 Det ser bare lækkert ud – rigtig efterårsmad. Simremad=efterårsmad. Ha en dejlig dag♥

  2. Uha, hvor lyder det godt, Piskeris! Jeg er en stor fan af nelliker og laurbærblade i gryderetter, og kartoffelmos med græskar skal også prøves. Tak for dejlig inspiration til weekenden!
    Og god fredag til dig 🙂

  3. Simremad er virkelig godt, især på denne her årstid og langtids simret oksekød i øl er bestemt ikke dårligt.

    Det ser lækkert ud

  4. Madame – mange tak! Det er sjældent, at jeg får brugt netop de to krydderier i køkkenet, så det var dejligt at lege lidt med dem. Bestemt gode til den lidt tungere og fyldigere mad 🙂

    Mange tak – håber du får nydt solskinnet!

  5. Gourmand – tusind tak! Jo mere af det, jeg laver, jo mere indser jeg, hvor meget jeg glædede mig til det i slutningen af sommeren! Dejligt sådan at kunne se frem til de enkelte årstiders fortrin 🙂

  6. Hej. Lavede dette til gæster i går, og det blev super lækkert. Men jeg tilføjede et par ting, som andre måske også ville kunne lide. Sammen med krydderierne tilsatte jeg en kanelstang, 2 kardemomme kapsler og et stykke tørret ingefær. Og sammen med blommerne en bakke friske tranebær jeg havde fået billigt og frosset ned. Det krævede lidt ekstra sukker i tilsmagningen, men det blev supergodt.

  7. Søren – det lyder også ret lækkert – især kanelstangen og kardemommekapslerne – skønne, skønne ting at bruge i simreretter 🙂

    Jeg legede i øvrigt med din opskrift på fladbrød i dag og brugte noget spidskommen i – det er altså en fantastisk måde at få brød på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *