Hokey Pokey

Hokey Pokey

Hokey pokey er en sukkersnack fra New Zealand, og alene på grund af navnet måtte jeg prøve det i forbindelse med månedens benspænd! Det er en luftig karamelmasse (med små luftbobler i), også kendt som honeycomb i blandt andet England, og det kan spises, som det er. Det bruges dog også ofte i is. Hvis du gerne vil lave det, skal du blot knuse hokey pokey i mindre stykker og blande det med en god vaniljeis.

Jeg tjekkede blandingsforholdene hos Just a Mum, men mit første forsøg boblede ikke nok op, så jeg brugte mere bagepulver i andet forsøg – og så var den der!

Hokey pokey

1½ dl lys rørsukker
½ dl lys sirup
1 stsk bagepulver

Start med at tage et lille fad og læg et stykke bagepapir i. Smør det med lidt rapsolie.

Hæld rørsukker og sirup i en kasserolle og varm det langsomt op. Når det koger, skruer du lidt ned for varmen og lader det simre i fire til fem minutter. Rør i massen med jævne mellemrum med en dejskraber. Sluk for varmen og tilsæt bagepulver. Vend det hurtigt i den varme masse og hæld sukkermassen over i det smurte fad med det samme. Lad det køle helt af, inden du brækker din hokey pokey i mindre stykker.

Note: Det er supersprødt, og så smager det som mørk karamel. Kunne bestemt være god at røre sammen med en vaniljeis.



5 thoughts on “Hokey Pokey”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.