Snebolde med kokos

Snebolde med kokos

Disse snebolde med kokos er desværre kun til voksne. Æv æv æv. Dem kan du beklageligvis ikke dele med ungerne, ja du bliver faktisk nødt til at spise dem selv. Måske dele med en anden voksen, hvis vedkommende er rigtig sød.

Der er nemlig Malibu i denne konfekt. Ja, den der kokoslikør, du drak dig lettere overrislet i tilbage i 90’erne. Og nu ikke benægte, vi har alle prøvet drinks lavet på Malibu eller Pisang Ambon dengang. Men lad os ikke tale mere om det…

Principielt set kan disse snebolde med kokos godt laves med kokos-ekstrakt i stedet for Malibu, men så ødelægger du dit eget monopol på konfekten, så det må du lige overveje, om det er en god strategi.

Jeg så ideen i et dameblad hos frisøren for nogle uger siden, men jeg kan desværre ikke huske hvilket. Jeg blev dog lidt uvenner med opskriften undervejs, så jeg har ændret nogle ting, så kuglerne bliver fastere og lidt lettere at arbejde med.

Snebolde med kokos

20-24 snebolde

½ dåse kondenseret mælk
150-175 g kokosmel
½ tsk vaniljepulver
1½ spsk Malibu

Derudover:
200 g hvid chokolade
100 g kokosmel

Rør kondenseret mælk sammen med kokosmel, vaniljepulver og Malibu i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over. Næste dag ruller du kugler af kokosmassen og stiller dem på en tallerken, som du stiller tilbage i køleskabet et par timer – eller evt. i fryseren i en halv time. Smelt forsigtigt den hvide chokolade. Vend kokoskuglerne i chokolade og straks derefter i kokosmelet. Du får sandsynligvis snaskede fingre – så er du advaret.

Stil dine snebolde med kokos i køleskabet, inden du vil servere dem – snebolde skal naturligvis være kolde 😉

Note: Disse snebolde smager fantastisk – masser af kokossmag og sødme. Virkelig lækre. Og så passer de jo perfekt til månedens benspænd, så der blev slået to fluer med ét smæk.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.