Grovboller med hasselnødder og stærk guacamole

I fredags havde vi gæster til frokost – altså inviteret dem til at spise med til frokost – og her havde jeg bagt nogle grovboller, vi kunne bruge til burgere. Jeg elsker at bage nogle solide grovboller og fylde dem med gode sager, og disse blev også ganske vellykkede.

Grovboller med hasselnødder
ca. 12 stk.

grovboller, boller, sandwichboller, gær, øl, yoghurt naturel, honning, nødder, hasselnødder, speltmel, rugmel, havregryn, hvedemel
15 g gær
3½ dl mørk sød øl – jeg brugte Valnødøl fra Rise
2½ dl yoghurt naturel
1 tsk salt2 spsk honning
60 g hakkede hasselnødder
150 g speltmel
100 g rugmel
50 g havregryn
ca. 500 g hvedemel

Gær opløses i øllen. Yoghurt, honning, salt og hasselnødder røres i, inden mel og gryn tilsættes, indtil du har samlet en dej, du ælter lidt. Læg den i en skål, der dækkes til, og stil den i køleskabet til næste dag. Form boller af dejen og lad dem hæve i mindst en halv time. Pensl dine grovboller med vand og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Note: Gode, mættende grovboller, som straks blev brugt til nogle solide burgere..

Burgeren blev fyldt med chilimarmelade, en oksekødsbøf krydret med salt og røget paprika, gouda med chili, ketchup, saltsydesennep, rødløgsringe samt friske agurkeskiver.

Til frokost fik vi også en omgang ostekrydrede tacochips, og her havde jeg lavet en hurtig og stærk guacamole til.

Stærk guacamole
4 personer

2 avokadoer
3 tsk creme fraiche 9%
1 lille rødløg, finthakket
2 tsk chilipulver
1½ tsk fint salt
2 fed hvidløg, presset

Mos avokadokødet grundigt og bland det grundigt med de andre ingredienser. Hold evt. lidt igen med chili og salt, hvis du er bange for, at det bliver for stærkt til dig, og smag den til.

Note: Jeg elsker en god stærk guacamole, og det var alt for længe siden, jeg havde lavet det – mmm!

guacamole, dip, avokado, creme fraiche, rødløg, chilipulver, chili, hvidløg4 thoughts on “Grovboller med hasselnødder og stærk guacamole”

  • Uhmm, hvor ser det godt ud – jeg ELSKER guacamole! 😀
    Jeg bruger altid tabasco, det synes jeg giver det rigtige “kick” og så limesaft – selvom jeg lige har læst at “man” (læs: mexicanere) altid kun bruger citronsaft i guacamole……

    Mange hilsner
    Birthe

  • NYBH – tusind tak – jeg er også ret glad for guacamole 🙂

    Tabasco er en god idé – jeg tror, jeg også har brugt paprika ind imellen. Citron bruger jeg til gengæld sjældent i det – hvorfor ved jeg ikke helt, for jeg plejer jo at snige citron ind i rigtig mange retter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *