Røget kylling på grill

røget kylling, kylling, røgning, grill, bbq-rub, rubHar du prøvet at lave røget kylling på grill? Jeg har tidligere røget and på grill, så det var helt naturligt også at prøve med en kylling – især eftersom jeg skulle bruge noget af det røgede kyllingekød til en anden ret.

Jeg elsker at røge på grill. Det er let, og så giver det samtidig en skøn smag til kødet, fisken eller grøntsagerne.

Til denne udgave brugte jeg en god kylling (frilandskylling fra Løgismose), 50 g smeltet smør, en bbq-rub (se længere nede i blogindlægget), 1 halv liter øl (gerne lidt sødmefuld), 2-3 håndfulde røgflis og selvfølgelig en grill.

Jeg brugte vores lukkede, keramiske grill, hvor jeg kan styre temperaturen. Du kan også bruge en kuglegrill, men så vil jeg foreslå dig, at du sætter et stegetermometer i kyllingen (på det tykkeste sted), så du i stedet kan gå efter en kernetemperatur på 75 grader.

Sådan røger du en kylling på grillen
Læg røgflisen i blød i vand mindst en halv time før, at du skal bruge det.Tænd op for grillen. Har du en grill, hvor du kan styre temperaturen, så gå efter 160-175 grader.

bbq-rub, krydderiblanding, paprika, chili, cayennepeber, rørsukkerBBQ-rub

1 spsk paprika
½ spsk chilipulver fra supermarkedet
½ spsk cayennepeber
1 spsk rørsukker
½ spsk salt

Rør ingredienserne sammen.

røget kylling, kylling, røgning, grill, bbq-rub, rub… og gnid kyllingen med rubben.

Når grillen er nået op på 160-175 grader, hælder du vandet fra røgflisen og smider det våde træ på kullene. Sæt en stor drypbakke ned i grillen og hæld ca. 3 dl øl i den. Læg derefter grillristen på og placér kyllingen oven på den. Jeg brugte en kyllingeholder til grill (!), så den kunne stå oprejst. Smør kyllingen forsigtigt med smeltet smør. Læg låget på grillen og tjek, at temperaturen holder sig på 160-175 grader.

røget kylling, kylling, røgning, grill, bbq-rub, rubDans kylling, dans!

Øhm…

Kig til kyllingen ca. hver halve time og smør den forsigtigt med smeltet smør. Der er røget kylling efter 1½-2 timer.

Røget kylling kan spises, som den er – hvilket vi gjorde med halvdelen af den, som vi kombinerede med en simpel coleslaw. Krydringen af kyllingen var lige tilpas, så den ikke kom til at overdøve røgsmagen men i stedet supplerede den. Smørret havde samtidig sørget for at holde kyllingen saftig og sprød, så det var det pureste guf at spise!

Den anden halvdel af kyllingen – bestående af lår og bryster – blev gemt til dagen efter. Det skulle nemlig bruges til en anden ret, som jeg blogger om i næste uge.

røget kylling, kylling, røgning, grill, bbq-rub, rub

8 thoughts on “Røget kylling på grill

 1. Udover det lyder som en virkelig lækker opskrift, så ser det altså også ud til at kyllingen hygger sig gevaldigt i grillen – sådan som den sidder henslængt hen over varmen 😀 Sådan en kyllingeholder til grill skal man næsten have anskaffet sig!

 2. Vi prøvede det for nogle år siden. Siden er det gået i glemmebogen, men det var faktisk utrolig lækkert. Jeg tror da den skal på menuen snart igen.

  God søndag.
  Kh.
  Anne-Marie

  • Det kan jeg godt anbefale – men nu er jeg også generelt blevet rigtig glad for at røge på grillen, så det vil jeg foreslå, at I prøver en dag 🙂

 3. Pingback: Flammestegte steaks - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 4. Fucking hate the pemnorrifg rights society they are fucking donkey raping pieces of shit. They should stop licking lawyers assholes and become proper human.FUCK YOU PRS!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *