Blåmuslinger i karry

Blåmuslinger i karry

En af de få muslingetyper, der er relativt let at få fat på her i Danmark, er blåmuslinger. De er tilmed ikke lige så dyre som mange andre muslingearter, og derfor skulle man tro, at blåmuslinger var noget, som danskerne spiser med jævne mellemrum, men det er nu ikke mit indtryk. Jeg tror også, at de fleste spiser det på samme måde – blåmuslinger dampet og serveret i en sauce af hvidvin, persille og fløde – og det er da bestemt også en god ret.

Men da jeg købte et net muslinger den anden dag, fik jeg lyst til at spice dem mere op og lavede derfor en karryudgave. Også denne gang serverede jeg muslingerne med pasta (denne gang speltspaghetti med vild hvidløg), for jeg synes stadig, at kombinationen af blåmuslinger og pommes frites er ret mærkelig.

Blåmuslinger i karry

2 personer

2 porrer, fintsnittede
2 fed hvidløg, finthakkede
olivenolie
ca. 1 kg friske blåmuslinger
2 dl hvidvin
1½ dl fløde
et par kviste frisk timian
En håndfuld bredbladet persille, hakket
1 spsk god karry
1 tsk grøn karrypasta
salt

Rens muslingerne grundigt – skrub dem med en børste og fjern ‘skægget’ på dem. Er de åbne, kan du banke dem med bordet, og hvis de ikke lukker sig efter den behandling, skal de kasseres. Er muslingeskallen skadet, skal den også smides ud.

Svits hvidløg og porrer i olivenolie i en stor, dyb gryde. Tilsæt hvidvin, fløde, timian og muslinger. Læg låg på gryden og sørg for at dampe dine blåmuslinger i 7-9 minutter, så de åbner sig. Sørg for at ryste gryden et par gange undervejs, så du er sikker på, at alle blåmuslinger bliver varmet godt igennem i gryden.

Tag muslingerne op og pisk karry, karrypasta og bredbladet persille i saucen. Varm det grundigt op og smag til med salt og evt. mere karry. Servér oven på friskkogt speltspaghetti.

Note: Kombinationen af blåmuslinger og karrysauce fungerede ganske godt, og karryen kom ikke til at overdøve muslingerne. En rigtig sommerlig ret, som smager lidt af ferie og hygge.14 thoughts on “Blåmuslinger i karry”

 • Kære Piske
  Det lyder virkeligt lækkert. Jeg må indrømme, at jeg selv hører til dem, der laver den klassiske med hvidvin, men her til aften fortalte en veninde, at hun havde spist en version med karry på Brdr. Price – og nu dit blogindlæg! Denne opskrift skal vist prøves.
  Kh Nadia

  • Den klassiske er nu også god, men jeg elsker jo at afprøve nye varianter, så det her var lige mig. Og gemalen er i øvrigt ret glad for karry, så eksperimentet faldt også i god jord hos ham 😉

 • Det lyder virkeligt nice med karry – den er noteret på to-do-stickynote’n 😉

  Pasta med vild hvidløg – er det færdiglavet, eller er hvidløget i opskriften fra vilde hvidløg? Hvor dælen har du fået fingrene i sådan noget?

  • Pastaen er købt i en helsekost – jeg kan ikke huske producentens navn, men jeg har købt flere udgaver af deres speltspaghetti – har også haft glæde af en med tang i 🙂

 • Ser godt ud. Muslinger er en af mine favorit spise, men får det sjældent da det ikke er børnenes og konens. Jeg plejer at lave mine med Prosecco vin, fløde, lidt karry og fint snittet chili.
  En anden god opskrift er man laver den suppe med hvidvin, safran, chili også anretter jeg først en skive frisk gederulle i midten inden jeg hælder muslinger og suppe over. Smager fantastisk når osten smelter let ud i suppen.

  Mvh
  Jesper

  • Wauw, det lyder spændende med gedeosten! Det får jeg lyst til at prøve ved lejlighed 🙂

 • Smukt er det! Da jeg var på Svinkløv Badehotel sidste sommer, fik resten af familien blåmuslinger – jeg er, som du ved, kræsen 😉

 • Jeg er så enig i det med pomfritter til muslinger – det forstår jeg heller ikke:-) Jeg lavede mig osse en gang blåmuslinger med spaghetti for nylig – herligt, sundt og billigt. Lyder skønt med karry …ja, der er alle mulige gode grunde til at spise mange flere muslinger i det her land….

  • Jep, de kan bare godt være svære at skaffe – og så er de heller ikke helt billige. Af samme grund må jeg huske at spise det lidt oftere på ferier, hehe 😀

 • Hej Piskeris,

  Det ser da super lækkert ud!
  Jeg er vokset op med karryristede muslinger, dog muslinger taget ud af sin skal og derefter ristedet med karry.
  Min far lavede dem til mig da jeg var lille og jeg har flere gange lavet dem til min kæreste.
  Jeg fik dem med ristet brød og evt. lidt salat, men din ret skal da helt klart prøves!!

  Kærligst Lea

  • Det lyder rigtig hyggeligt! Jeg tror slet ikke, jeg prøvede muslinger, da jeg var barn, men jeg er også – suk! – opflasket på gammeldags dansk mad og industrielle semi-løsninger.

 • Et lille fif til rester.
  Har man Muslinger i overskud, tag dem ud af skallen.
  Lav en Pizza, med klassisk tomat og frisk mozzerella. Bag den til den mangler 5 min. Drys nu Muslingekød ud over, Skiver af Frisk tun på ca. 3-4 mm. tykkelse og tynde skiver fennikel. Bag den færdig og hæld lidt hjemmelavet pesto over.

  Den slår en Hawaiian nede fra dne lokale pizza bix Any day. Tunen er perfekt, da den stadig er rød/rosa.

  /Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *