Grillede østers

Grillede østers

Jeg ved ikke, hvorfor jeg aldrig har blogget om grillede østers, for jeg mener ellers, at jeg har lavet det før. Eller også har jeg bare tænkt på at gøre det så mange gange, at det nærmest føles sådan. Men i anledning af vintergrillmads-benspændet så måtte jeg gøre det tidligere på ugen.

Anyway – østers er yderst lette at tilberede på grillen, og lige nu er det jo østers-sæson. Normalt ville jeg gå til den lokale fiskehandler for at købe dem, men eftersom jeg ikke kommer forbi pt, så valgte jeg at bestille dem over nettet. Valget faldt på Clausens Fiskehandel, der havde et fint udvalg af fisk og skaldyr, for så kunne vi lige så godt også købe nogle forskellige fisk.

Du kan selvfølgelig spise grillede østers, som de er – evt. med lidt citronsaft eller limesaft på. Men jeg synes nu også, at det kan være skønt med en krydret sauce, så det lavede jeg. Der var søreme lidt persille i urtebedet, der havde overlevet snevejret, så det kunne jeg også bruge i saucen.

Grillede østers

6 stk

6 østers

Limesauce:
saften fra en frisk, stor lime
1 spsk olivenolie
1 tsk chiliflager
1 spsk finthakket persille
lidt hvidvinseddike
lidt salt og peber

Varm grillen op til 180-200 grader. Imens rører du limesaucen sammen og smager til, så den kan trække lidt under grillningen.

Når grillen er klar, ligger du dine østers på og giver dem 5-8 minutter. De er færdige, når de åbner sig og begynder at dryppe vand. Tag dem af grillen og find en tyk arbejdshandske på, som du kan tage på din venstre hånd (hvis du er højrehåndet) eller højre hånd (hvis du er venstrehåndet). Har du ikke en østerskniv til at åbne dem med, så bruge en kort solid urtekniv.

Brug kniven til at åbne hver østers. Læg dem på et fad eller en lav skål og skær gerne hver østers fri fra skallen, så den ligger løst i den ene østersskal. Hæld lidt limesauce over og servér dine grillede østers med det samme.

Note: Østers er ikke noget, jeg spiser ret tit, men jeg synes nu, det kan være en ret festlig forret – ikke mindst når man kan pifte dem op med en frisk sauce.

grill om vinteren


2 thoughts on “Grillede østers”

  • Hvor er det spændende, at du har en Bog Green Egg – den skulle jo være fantastisk, har jeg læst 🙂
    Jeg er ikke så god til noget fra havet (østers), men du er fyldt med inspiration til os 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *