Jomfruhummer med hvide asparges og avokado

Jomfruhummer med hvide asparges og avokado

Bare fordi månedens benspænd er mad på 30 minutter, så udelukker det ikke retter i den dyrere ende og dermed også retter, du typisk serverer i weekenden. I fredags fik vi denne enkle, sommerlige og dejlige servering, hvor jeg fik udnyttet en portion jomfruhummere, som jeg havde til overs fra skaldyrsbenspændet i maj måned.

Jomfruhummer på en bund af hvide asparges og avokado

2 personer

6 x jomfruhummer
lidt salt
1 dl hvidvin
2-3 hvidløg
citronsaft fra ½ øko-citron
1 bundt hvide asparges
1-2 avokadoer
salt og peber
2 spsk citronolivenolie
lidt citronmelisse

Tænd ovnen og sæt temperaturen på 180 grader. Hak hoved og klør af hver jomfruhummer og smid disse i en kasserolle (dette punkt vender jeg tilbage til allernederst i blogindlægget). Læg hver hummer på ryggen og brug en skarp kniv til at flække dem på langs (på undersiden). Pil forsigtigt den sorte tarmstreng ud af hver jomfruhummer, smid den ud og læg dine jomfruhummere i et ovnfast fad sammen med hvidvinen. Pres hvidløgsfeddene og fordel dem over jomfruhummerne sammen med lidt citronsaft. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

Sæt en gryde over med 3-5 cm vand i bunden. Skræl imens alle asparges og knæk ‘foden’ af dem. Skær dem i stykker på ca. 5 cm længde og put dem i vandet, når det koger, sammen med lidt salt. Læg låg på og lad dem dampe i 3-4 minutter – de skal være møre og samtidig have lidt bid. Mens de damper, tager du avokadoen/avokadoerne og halverer, fjerner stenen og skærer først lodrette linjer og derefter vandrette linjer i avokadokødet, så der opstår tern. De kan hurtigt vippes ud af avokadoskallen ved hjælp af en ske. Put ternene op i en skål.

Tag gryden af komfuret og hæld vandet fra. Skyl aspargesstykkerne i lunkent vand, så temperaturen bliver slået lidt ned, uden at de bliver helt kolde, og hæld dem derefter op i skålen til avokadostykkerne. Vend dem med citronolie, salt, peber og friskhakkede citronmelisseblade. Tag fadet med jomfruhummere ud af ovnen og servér begge ting med det samme.

Tilberedningstid: 19 minutter.

Note: Retten er dejlig enkel, men har du ikke erfaring med at tilberede jomfruhummer, er det muligt, at det vil tage dig lidt længere tid. Det er samtidig en ret, hvor de hvide asparges får masser af albuerum og den milde smag går fint sammen med jomfruhummerne.

Når retten er spist, tager du resterne fra skallerne og putter dem i kasserollen med hovederne og kløerne fra jomfruhummerne. Put lidt grøntsager i – for eksempel skalotteløg, porrer eller lignende – samt en sjat hvidvin og vand, indtil det dækker skallerne, og lad det så stå og simre i en time eller mere, indtil du har kogt en intens fond på jomfruhummerskallerne. den fond kan du meget passende fryse ned og bruge en anden dag, når du vil lave jomfruhummersuppe.14 thoughts on “Jomfruhummer med hvide asparges og avokado”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *