løg, hvidløg, tomater, timian, hvidvin, pasta, rejer, persille, skaldyrDa vi var i Barcelona sidste år, fik vi en dejlig ret med skaldyr, pasta og tomatsauce. Jeg kan desværre ikke huske, hvad retten hedder, men for et stykke siden fandt jeg en pose pasta, der lignede den type, der blev brugt i retten. Denne udgave er dog en anelse tykkere og har næsten samme tykkelse som spaghetti, men er skåret i korte stykker.

Jeg hakkede et løg og svitsede det på en pande sammen med 2 fed pressede hvidløg. Derefter rørte jeg en dåse hakkede tomater i og tilføjede 2½ dl af den tynde pasta samt 1 dl vand og 2 tsk timian. Efter et par minutter rørte jeg også 1½ dl hvidvin i og derefter stod retten og simrede ved middelvarme. Jeg tilføjede en smule vand mere undervejs, og da pastaen var tæt på at være klar, rørte jeg to håndfulde forkogte grønlandske rejer i retten. Retten simrede et par minutter, og jeg smagte til med salt og peber, inden den blev serveret med et drys hakket bredbladet persille oven på.