Pebermyntekager

Pebermyntekager

Disse pebermyntekager har jeg bagt til gemalen – nåja, og resten af familien, men mest til ham. Her i huset er han nemlig virkelig god til kager og slik med pebermynte i, og det er jeg overhovedet ikke! Men da jeg faldt over disse festlige pebermyntekager, da jeg kiggede efter sjove julesmåkager, så måtte jeg selvfølgelig bage dem.

Jeg endte med at tage udgangspunkt i en opskrift fra Crumbs & Corkscrews, men justerede nogle af målene, ligesom jeg holdt mig til at lave en tofarvet udgave.

Pebermyntekager

25-30 stk.

100 g blødt smør
2 dl flormelis
2 æg
½ tsk bagepulver
1 spsk pebermynte-ekstrakt (1½ hvis du vil have en kraftig pebermyntesmag)
½-1 tsk rød fondantfarve
3 dl hvedemel

Pisk smør og flormelis til en ensartet masse. Pisk ægget og bagepulveret i. Del dejen i to lige store portioner – i hver deres skål. Tilsæt pebermynte-ekstrakt til den ene skål og rød fondantfarve til den anden. Pisk begge portioner, indtil de er ensartede. Pisk derefter 1½ dl hvedemel i hver dej, indtil den samler sig. Dæk hver dej med husholdningsfilm og stil de to skåle i køleskabet en halv times tid.

Tag to stykker bagepapir og læg dem på køkkenbordet. Drys lidt mel på hver af dem. Læg de to dejklumper på hver deres stykke bagepapir og rul dem ud til rektangler, der er nogenlunde samme størrelse. Du kan evt. sammenligne ved at løfte det ene stykke bagepapir med dej op og holde det over det andet dejstykke for bedre at vurdere størrelsen. Pisk ægget og pensl æg på det røde stykke dej. Tag forsigtigt den hvide dej og læg oven på den røde. Rul et par gange med kagerullen, inden du ruller dejen sammen på den lange led, så du får en lang, smal dejrulle. Vær obs på at rullen dejen stramt, så de to farver dej hænger godt sammen. Pak rullen ind i bagepapir og læg den i køleskabet i 1-2 timer.

Tænd ovnen og sæt temperaturen på 180 grader. Tag dejrullen ud og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Antallet af pebermyntekager kan variere afhængig af størrelsen af de dej-rektangler, du rullede ud. Læg småkagerne på en bagepapirbeklædt bageplade og sørg for, at der er lidt afstand imellem. Bag dem i 10-14 minutter og lad dem afkøle på en rist.

Opbevár dine pebermyntekager i en lufttæt kagedåse – eller i maven 😉

Note: Jeg smagte en af dem og syntes, at der var temmelig meget pebermyntesmag i. Gemalen kunne sagtens smage pebermynten, men kunne godt have brugt endnu mere! Men ganske smukke og utraditionelle julesmåkager, som ser festlige ud på bordet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.