Græsk lasagne – aka lammelasagne

Græsk lasagne – aka lammelasagne

lammelasagneTidligere på ugen besøgte vi et vennepar, der blev forældre i januar, og som mange nok ved, så er det en god stil selv at medbringe maden, når man besøger nybagte forældre, for de har en del andet at se til. Jeg havde derfor udnyttet månedens benspænd og lavet en lasagne aftenen før, som blot skulle opvarmes hos værtsparret.

Jeg lavede en græsk-inspireret lasagne – forstået på den måde at den indeholdt en del af de ingredienser, jeg forbinder med græsk mad. Jeg overvejede også at putte feta i selve lasagnen, men da jeg i forvejen havde planer om at putte den i en simpel salat, der skulle serveres til, så ville det blive lige lovlig voldsomt.

Og hvad forbinder jeg så med græsk mad? Jamen det er for eksempel lammekød, og da jeg pt. har en del dejligt lammekød fra Torupgaard i fryseren, så var det oplagt at bruge. Jeg faldt også for nylig over en økologisk squash, og i køleskabet var der også et glas græske oliven, som jeg havde taget hul på. I stedet for feta brugte jeg i øvrigt ricotta i selve lasagnen.

Lammelasagne med oliven og squash

ca. 4 personer

500 g hakket lammekød
1 stort rødløg, skåret i tern
olivenolie
1 squash, skåret i små tern
10-15 store, udstenede græske oliven, hakkede
3-4 fed hvidløg, pressede
1 dåse hakkede tomater
oregano, basilikum og timian
salt og peber

Ricottacreme:
en bøtte ricotta
1-2 dl letmælk

2-3 håndfulde friskrevet ost, f.eks. emmenthaler
ca. 9 lasagneplader

Løget og hvidløgene svitses i olie, uden at det tager farve, og derefter tilsættes det hakkede kød. Når det er brunet, tilsættes squash, oliven og tomater, og det simrer et kvarters tid. Krydderier tilsættes, retten simrer yderligere ti minutter, inden du smager til med salt, peber samt evt. flere krydderier.

Ricottaen røres op med mælk, og lasagnen lægges sammen. Hvis du bruger tørre lasagneplader, så husk tippet med at blødgøre de tre pastaplader, du skal bruge til toppen, med kogende vand. Slut af med at dække lasagnens overflade med revet ost og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.

Servér den sammen med en frisk salat. Den, jeg serverede, var desværre uden for sæson (men i det mindste økologisk), eftersom den bestod af romainesalat, salatost (aka en blød, dansk feta), rød peberfrugt og god olivenolie.

Note: Jeg var lidt overrasket over, at lasagnen ikke smagte mere af lam, end den reelt set gjorde, men ellers var den ganske fin og lettilgængelig – og i øvrigt dejlig sammen med den sommerlige salat.



2 thoughts on “Græsk lasagne – aka lammelasagne”

    • Ja, der er rig mulighed for at lave andet end den traditionelle med oksekød. Har et par stykker mere i ærmet, inden jeg skal videre med næste benspænd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *