lammestuvning, stuvning, lam, lammekød, majs, græskar, butternut squash, simremad, løg, gulerødder, spidskommen, tomater, cayennepeberNår nu månedens benspænd er majs og græskar, så er det naturligvis oplagt at kombinere de to ingredienser i samme ret, og det blev i dette tilfælde en herlig lammestuvning, som vi spiste i weekenden.

Inspirationen til denne lammestuvning fandt jeg i ‘Jamies Amerika’, hvor han fortæller om en indiansk-inspireret ret, han fik i Arizona. Indianerne bruger ofte ‘de tre søstre’, som er deres fællesbetegnelse for majs, græskar og bønner, i madlavningen, og de indgår også i denne ret. I den originale opskrift er bønnerne faktisk ikke med, men er foreslået som tilbehør til retten, men jeg syntes, det var oplagt at putte dem i min lammestuvning og servere det som en samlet ret.

Jeg har justeret på en række af målene og har også udeladt bladselleri (som jeg ikke bryder mig om) i min lammestuvning samt bouillonterninger (da jeg forsøger kun at bruge hjemmelavet bouillon).

Lammestuvning med majs og græskar
3 personer

450 g lammekød i tern
en god klat smør
2 stort løg, finthakket
2 gulerødder, skåret i mindre stykker
1 tsk spidskommen
1 dåse flåede tomater
2 tsk timian
1-2 tsk cayennepeber
vand
½ butternut squash, skrællet og skåret mundrette stykker
2-3 spsk olivenolie
kernerne fra 1 frisk majskolbe
ca. 400 g kogte røde bønner
salt og peber

Smelt smørret i en gryde og brun kødet i det. Tilsæt derefter spidskommen, rør godt rundt og tilsæt derefter løg og gulerødder. Lad det stege i nogle minutter, inden du tilsætter tomater, timian og cayennepeber samt en sjat vand. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 2-2½ time (indtil kødet er mørt og lækkert).

Mens din lammestuvning simrer, vender du dine butternut squash-tern i olivenolie og fordeler dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Drys lidt salt og peber over. Bag dem ved 180 grader i 30-40 minutter, indtil de er gennembagte.

Når kødet er mørt, vender du de bagte græskartern samt de friske majs i din lammestuvning og lader det simre i yderligere ti minutter. Tilsæt de røde bønner, lad retten boble i yderligere et par minutter og smag så til med salt og peber.

Note: En skøn, fyldig lammestuvning og samtidig en dejlig simreret som gør sig godt her om efteråret.