Lammehjerte med æbler

lammehjerte, lammehjerter, indmad, lam, æbler, grønkål, honning, rødløgDenne forret med lammehjerte og æbler serverede jeg for gårsdagens gæster. Vi har haft gæster både lørdag og søndag, så de næste dage blogger jeg om alle madeksperimenterne.

Jeg er i gang med at rydde ud i vores fryser, og her faldt jeg over en pakke med lammehjerte – eller rettere lammehjerter, for det viste sig, at der var to små hjerter. Det er måske lidt for lidt til en hovedret til to personer, men det er nok til en lille forret til fire personer, så det var, hvad jeg lavede i minutterne inden, at gæsterne ankom. Denne forret er nemlig hurtig og let at lave og dermed perfekt til, når man gerne vil bruge så meget tid som muligt sammen med gæsterne.

Lammehjerte er ligesom kalvehjerte mildt i smagen, og da jeg tidligere har fundet ud af, at lynstegning af kalvehjerte kan være yderst delikat, så prøvede jeg noget lignende her – dog ved lavere varme og i lidt længere tid.

Lammehjerte med æbler
forret til 4 personer

2 x lammehjerte
1 rødløg, finthakket
2-3 spsk smør
1 tsk frisk rosmarin, hakket
½ æble, skåret i små tern
lidt honning
1 stort grønkålsblad
salt og peber

Skyl hjerterne og fjern fedt og sener. Skær lammehjerterne i små tern. Smelt smørret på en pande og steg løget ved mediumvarme, til løgstykkerne bliver bløde. Tilsæt lammekødet og lad det simre i nogle minutter. Vend jævnligt kødet på panden. Imens lægger du grønkålen i en skål og overhælder det med kogende vand. Lad det trække i fem minutter.

Når kødet er brunet på alle sider, tilsætter du rosmarin. Lad det simre videre ved lav varme. Hæld vandet fra grønkålen og hak kålen i små stykker. Fordel grønkålen på fire tallerkner. Smag din lammehjerteret til med salt og peber og fordel den over grønkålen. Hæld en smule honning på hver servering og top den med friske æblestykker.

Note: Lammehjerte har som sagt en mild smag, men man kan godt fornemme, at det er lammekød. Det passede godt sammen med det lille strejf rosmarin og sødmen fra æblerne, og så er det både en sund, billig og hurtig ret at lave.

Forretten blev i øvrigt serveret sammen med en lille æbledrink lavet på hjemmelavet æblesaft, der havde fået et skvæt Tanqueray Gin.

1 thought on “Lammehjerte med æbler

  1. Pingback: Lammehals med øl og gulerødder - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *