Risengrød med kokosmælk og morgengrød med appelsinskal

Risengrød med kokosmælk og morgengrød med appelsinskal

Jeg er jo i gang med et grød-benspænd, og i den anledning er det jo oplagt at kigge på en af de mest populære grødretter herhjemme – nemlig risengrød! Jeg må med skam meddele, at jeg ikke bryder mig om risengrød. Folk kigger som regel underligt på mig, når jeg indrømmer det, for det er ikke helt almindeligt at sige nej tak til risengrød. Men jeg har aldrig kunnet lide det, og det kan godt irritere mig, for det er let og billig aftensmad, som har sådan et hyggeligt skær over sig. Forleden fandt jeg en opskrift på risengrød med kokosmælk på Alletiders Kogebog, og det var tilpas anderledes til, at jeg godt ville give risengrød endnu et forsøg. Her får du en opskrift på risengrød uden mælk, så her kan mælkeallergikere også være med.

Risengrød uden mælk – kokosmælk-version

3 personer

1 dåse kokosmælk
7 dl vand
170 g grødris
½ tsk fint salt

Kokosmælk og vand bringes i kog. Grødris tilsættes og koges ved lav varme i lidt over en halv time, til risene lige netop er møre. Sørg for at røre jævnligt. Smag grøden til med salt og servér den, sådan som du bedst kan lide risengrød (kanel/sukker/smør).

Note: Da jeg prøvesmagte på risene, var der lidt kokossmag over dem, men til selve måltidet var det stort set forsvundet. Til gengæld var der ikke den der lidt klæge, fede mælkesmag, som jeg ikke er så vild med ved risengrød. Denne risengrød uden mælk fungerede egentlig fint. Jeg spiste den med lidt mørk sirup samt kanel på.

Morgengrød med appelsinskal

Her til morgen ville jeg have grød, så jeg hældte havregryn i en skål samt to spsk tørrede appelskal. Derpå kom der en god sjat kogende vand i, så det mere end dækkede, og jeg satte en tallerken oven på skålen, så havregrynene kunne trække det varme vand til sig i fem minutter.

Grøden blev rørt med en lille bitte smule salt samt to spsk hvedklid og toppet med hakkede hasselnødder, lidt blomsterhonning, rosiner samt kanel. Mmm!

morgengrød, grød, havregryn, appelsiner, hasselnødder, rosiner, nødder, kanel


14 thoughts on “Risengrød med kokosmælk og morgengrød med appelsinskal”

 • Risengrød tror jeg nu aldrig jeg kommer til at kunne lide…Og ja.. folk GLOR på en som om man er totalt kuk kuk, når man siger at man ikke kan lide det !!

  Din morgenmads grød lyder lækker, hvornår mon jeg får tid til at prøve det…

  Hyggehygge

 • Risengrød er god fordi der kan laves klatkager af den. Syntes personligt at det er helt ok at være kræsen mht desserter, og så tager jeg det som en slags let fast når kæresten laver risengrød, man behøver jo ikke at blive lige mæt hver dag.

 • Jeg laver risengrød ca. 2 gange om året, og så er det okay – men jeg kunne aldrig drømme om at lave det med andet end skummetmælk, og så synes jeg altså, at den virker mindre klæg og fedtet…. Men kanelen er uundværlig – dog uden smør til mig!

 • Jule Mig – jeps! Men til gengæld laver jeg det ind imellem til gemalen, som sætter stor pris på det. Så får han det helt for sig selv 🙂

 • Hej Karen!
  Det er godt nok mange år siden, jeg har fået klatkager – vi får aldrig rester af risengrød herhjemme, selvom gemalen spiser det ind imellem – for så laver han en portion, der passer til hans sult. Men nu får jeg næsten lyst til at prøve at lave klatkager for at se, om jeg husker rigtigt mht. smagen 🙂

 • Zette – jeg har heller ikke forstået, hvad smørret skal oven på risengrød. Til gengæld elsker jeg kanel, så det er jeg begyndt at putte på alt muligt 🙂

 • den lyder bare skøn den morgen grød der og nem! 🙂 der er rart med et lille twist til morgengrøden. Det der tørrede appelsin skal er der hjemmetørret eller købt 😉 og i såfald hvorhenne

 • Hm, jeg ved ikke helt om jeg kan nænne at koge min risengrød på den måde, men måske kæresten vil sætte pris på det, for han hader risengrød 🙂
  Igen en morgengrød på min liste, den ser utrolig lækker ud – og mættende!

  Mange hilsner
  Birthe

 • Linebine – appelsinskallen har jeg købt som små tern i samme små pakker, som man kan købe cocktailbær i supermarkedet. Jeg havde en rest af det efter at have brugt resten til en kage i sidste måned, og så kunne jeg jo lige snige det med i morgenmaden 🙂

 • NYBH – du kan jo prøve at få ham til at smage. Jeg vil ikke garantere, at han går med til det, for så langt fra originalen er smagen ikke, men det er da et forsøg værd 😉

  Ja, træningen gik fint efter at have sådan en mættende portion i maven 😀

 • Ja, jeg er nok en af dem, som ville kigge uforstående på dig;o) Jeg elsker risengrød. Men jeg kan slet ikke forestille mig at lave den med kokosmælk. Du er altid så sej og hopper ud noget vildt! Herligt.
  Morgengrøden, derimod, den kunne jeg forestille mig ville falde i god smag.

 • Hanne – jeg kan tage det 😉
  Mange tak! Jeg må indrømme, at lige da jeg så navnet på opskriften, så tænkte jeg undrende 'kan man det?' – hvilket netop motiverede mig til at prøve den 🙂

 • Det lyder godt med din morgenmadsgrød.

  Glad for du tog grødtemaet som udfordring, selvom du måske ikke elsker det højt selv?

  Jeg pytter svedsker og mandler i min havregrød og drysser med kanel. Det smager fælt godt, synes jeg.

  Jeg har selv tænk på at forsøge mig med risengrød kogt på soyamælk m. vanille og calcium… har forsøgt med mandelmælk, det smagte dejligt.

  Kh Karina

 • Karina – jeg er ikke den store grødspiser, men det er noget, jeg flere gange har tænkt på, at jeg burde spise noget oftere – og så elsker jeg at udfordre mig selv og lære nye ting – som regel er det en god oplevelse 🙂

  Jeg pønser lidt på, om ikke jeg skal have en omgang grød i morgen, men jeg har ikke helt bestemt mig hvilken endnu. Det lyder ret spændende med din risengrød 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *