risengrød uden mælk, risengrød, grød, morgenmad, dessert, kokosmælk, grødris, kanel, sirupJeg er jo i gang med et grød-benspænd, og i den anledning er det jo oplagt at kigge på en af de mest populære grødretter herhjemme – nemlig risengrød! Jeg må med skam meddele, at jeg ikke bryder mig om risengrød. Folk kigger som regel underligt på mig, når jeg indrømmer det, for det er ikke helt almindeligt at sige nej tak til risengrød. Men jeg har aldrig kunnet lide det, og det kan godt irritere mig, for det er let og billig aftensmad, som har sådan et hyggeligt skær over sig. Forleden fandt jeg en opskrift på risengrød med kokosmælk på Alletiders Kogebog, og det var tilpas anderledes til, at jeg godt ville give risengrød endnu et forsøg. Her får du en opskrift på risengrød uden mælk, så her kan mælkeallergikere også være med.

Risengrød uden mælk – kokosmælk-version
3 personer

1 dåse kokosmælk
7 dl vand
170 g grødris
½ tsk fint salt

Kokosmælk og vand bringes i kog. Grødris tilsættes og koges ved lav varme i lidt over en halv time, til risene lige netop er møre. Sørg for at røre jævnligt. Smag grøden til med salt og servér den, sådan som du bedst kan lide risengrød (kanel/sukker/smør).

Note: Da jeg prøvesmagte på risene, var der lidt kokossmag over dem, men til selve måltidet var det stort set forsvundet. Til gengæld var der ikke den der lidt klæge, fede mælkesmag, som jeg ikke er så vild med ved risengrød. Denne risengrød uden mælk fungerede egentlig fint. Jeg spiste den med lidt mørk sirup samt kanel på.

Morgengrød med appelsinskal

morgengrød, grød, havregryn, appelsiner, hasselnødder, rosiner, nødder, kanelHer til morgen ville jeg have grød, så jeg hældte havregryn i en skål samt to spsk tørrede appelskal. Derpå kom der en god sjat kogende vand i, så det mere end dækkede, og jeg satte en tallerken oven på skålen, så havregrynene kunne trække det varme vand til sig i fem minutter.

Grøden blev rørt med en lille bitte smule salt samt to spsk hvedklid og toppet med hakkede hasselnødder, lidt blomsterhonning, rosiner samt kanel. Mmm!