Speltgrød med granatæble

Speltgrød med granatæble

I dag ville jeg opfinde en ny grød og tilmed en solid én af slagsen, eftersom jeg ville putte hele speltkerner i. Det blev til denne speltgrød, der blev kombineret med kernerne fra et granatæble, og resultatet blev en velsmagende og ret mættende grød! Så mættende, at jeg vil anbefale dig at lave en lidt mindre portion end jeg gjorde, for den var lidt for stor. Du kan også udelade rørsukkeret eller siruppen, for jeg opdagede, at kernerne var søde nok, så du behøver ikke begge sødestoffer – altså med mindre du er glad for sukker 🙂

Speltgrød med granatæble

1 portion og lidt til

1 dl speltkerner
1½ dl havregryn
½ granatæble
en lille smule salt
evt. 1 tsk rørsukker
evt. 1 tsk granatæblesirup

Kom speltkernerne i en skål og hæld kogende vand over – der skal være, så kernerne har godt med væde at suge af. Lad det stå i en time. Hæld overskydende vand fra, tilsæt havregryn og hæld atter kogende vand over. Læg et låg over skålen og lad det stå i fem minutter, inden du hælder overskydende vand fra og rører rundt i grøden. Tilsæt lidt salt.

Strø rørsukker på eller dryp granatæblesirup over grøden. Halvér granatæblet og bank på ydersiden af den ene halvdel med en spiseske – det løsner kernerne, og du behøver ikke stå og bøvle med at få dem fri af den hvide hinde, der smager bittert. Drys granatæblekerner ud over din speltgrød og nyd den!14 thoughts on “Speltgrød med granatæble”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *