Grød med rugflager og abrikoskompot, hindbærsmoothie, mangodressing

Grød med rugflager og abrikoskompot, hindbærsmoothie, mangodressing

Jeg er glad for, at jeg ikke havde ambitioner om at nå en masse i dag, for de mørkegrå skyer udenfor sugede godt nok al energi ud af dagen! Men vores planer omhandlede først og fremmest indendørs hygge, og så nåede jeg et par småting i køkkenet. Lige nu har jeg mest af følelsen af blot at vente på den 29., hvor vi får nøglerne til huset – men så får jeg til gengæld også ret travlt, så der er sådan lidt stilhed før stormen…

Grødopskriften fik jeg ideen til, da jeg på et tidspunkt så en opskrift på abrikoskompot på Arlas hjemmeside, mens dressingen er inspireret af en opskrift, jeg så hos Newyorkerbyheart på et tidspunkt.

Grød med rugflager og abrikoskompot

2-3 personer

2 dl rugflager
2 dl havregryn
ca. 6 dl vand
lidt salt

Abrikoskompot:
80 g abrikoser
1 appelsin
1 spsk rørsukker

Snit abrikoserne i strimler og put dem i en gryde. Riv skrællen af en halv appelsin – gerne med et juliennejern – og hæld det op i gryden sammen med saften fra hele appelsinen. Tilføj rørsukkeret og lad det koge under låg i 5-10 minutter.

Kog en grød af rugflager, havregryn og vand – det skal have ca. fem minutter, når det først koger – og hæld det derpå i en skål. Strø evt. lidt sukker på – jeg har noget sukker, der er blandet med lidt brændt kanel, som jeg brugte – og put abrikoskompot oven på.

Note: Den smagte godt, men jeg bliver ved med at glemme, hvor meget grød mætter, så portionen var lige lovlig stor til os to.

Mangodressing

4 personer

1 frisk mango
0,25 dl sød chilisauce
0,25 dl risvinseddike
1 tsk sukker
1 fed hvidløg
lidt salt og peber

Fjern sten og skal fra mangoen og blend frugtkødet sammen med resten af ingredienserne.

Note: Meget cremet og delikat dressing. Den er rimelig mild i smagen, så du kan sagtens eksperimentere med at gøre den stærkere.12 thoughts on “Grød med rugflager og abrikoskompot, hindbærsmoothie, mangodressing”

 • Signe – det er lige, hvad man trænger til på sådan en grå dag 🙂

  Jeg brugte dressingen til aftensmaden, hvor vi fik paprikakrydrede koteletter, basmatiris samt lidt salat og agurketern.

 • Åh, endnu en lækker grød! 🙂

  Jeg bliver simpelthen nødt til at have 9 liv som katten, hvis jeg skal nå at lave alle de ting……..

  Mmm, den mangodressing minder lidt om en jeg lavede engang til en salat med tigerrejer og kammuslinger – det smagte himmelsk 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – at være kat ville nu heller ikke være så dårligt ;-D

  Jeg tror, det er den dressing, jeg tænkte på, da jeg lavede denne – og ja, det er guf!

 • Det lyder utroligt lækkert alt sammen, Piskeris! Det må jeg prøve. Jeg er begejstret for mango, som vi ofte bruger til aftensmaden.

  Ha' en dejlig dag og tak for herlig inspiration!

 • Det var også farverne som “fangede” ved mig.
  I går fik jeg lyst til risengrød kogt på vand og abrikos grød oven på, kender du det?

 • Det ser rigtig lækkert og sundt ud!!!!! Nyd ventetiden – du ved at der er noget dejligt forude. Det er altså skønt når man sådan helt starter fra ny!! KNUS

 • Madame – mangoen er også en af de råvarer, jeg for alvor har fået øjnene op for sidste år! Skøn skøn frugt 🙂

  Mange tak og i lige måde!

 • Lene – nej, det har jeg ikke hørt om før! Her er huset er det gemalen, der er til risengrød, men jeg er ret sikker på, at jeg ikke ville blive populær, hvis jeg puttede frugtgrød oven på 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *