Rouille – når vampyrer skal dø

rouille, hvidløg, hvidløgscreme, hvidløgsdressing, hvidløgsmayo, olieJeg læste for nylig en guidebog til gastronomiske oplevelser i Frankrig. Ikke fordi vi skal derned lige foreløbig (desværre), men fordi det var hyggeligt. Her stod der også en opskrift på aioli og rouille, hvor forfatterne hævdede, at rouille minder meget om aioli men indeholder mere hvidløg samt finthakket chili og safran. Så – det råd fulgte jeg – og lavede dermed den mest aggressive og nådesløse hvidløgscreme, jeg nogensinde har smagt! Du skal kun lave denne udgave, hvis du:

a) elsker hvidløg og bare ikke kan få nok
b) spiser den sammen med noget mere smagsneutralt, der kan være med til at dæmpe hvidløgene
c) gerne vil straffe dig selv og sikkert også omgivelserne dagen efter
d) skal på vampyrjagt eller har fornæmet nogle hardcore Twilightfans

Rouille
i rigelige mængder

2 pasteuriserede æggeblommer
6 fed pressede hvidløg
saften fra en ½ citron
salt og peber
lidt tørret knust safran
en lille finthakket chili
en halv liter god olivenolie (jeg brugte dog halvt olivenolie og halvt avokadoolie)

Pisk æggeblommer med hvidløg og tilsæt derefter safran, citronsaft og chili. Dryp et par dråber olie i under piskningen og fortsæt med at tilsætte dråberne langsomt under konstant piskning, så den kan optages i cremen. Fortsæt til al olien er brugt. Smag til med salt og peber.

Nu er du parat til både at dræbe dine smagsløg, omgivelser og vampyrer – yay!

38 thoughts on “Rouille – når vampyrer skal dø

  1. Sidder stadig og griner for mig selv – tør vist ikke rigtigt den der.
    Jeg kan godt lide hvidløg, men holder nu også meget godt af mine smagsløg.
    Måske meget godt du har ferie…

  2. Ha ha ha. Jeg må være i målgruppen for den Rouille! Kokken i vores kantine laver en ret hvidløgsmættet artiskok creme, som var en del af programmet i går til frokost. Jeg bedyrede til mine omgivelser, at jeg måske så kunne få lov at sidde og arbejde i fred hvis jeg tog en ordentlig klat. Men de lod mig nu ikke sidde i fred alligevel – der var det samme rend på mit kontor som sædvanlig…. De har måske vænnet sig til det? Eller også dufter jeg bare altid af roser (som min mand altid siger)? Eller også skulle jeg måske kaste mig over Rouille og så tage på arbejde bagefter?

  3. Elsker hvidløg, så det er helt sikkert noget for mig. Din liste fik mig til at grine 🙂 Hvorfor havde jeg ikke den guide, da jeg tilbragte to uger i Frankrig (blandt andet i bil rundt i Provence) for nogle år siden. Ved du om der laves guides til andre lande/byer fra samme udgiver?
    Kh Nadia

  4. Haha *LOL*
    Jeg ææælsker rouille! (Og aioli).
    Oven på ristede brødstykker i en lækker fiskesuppe – mmhn! Det er simpelthen så skønt, génial!
    Mange hilsner fra en frankofil 😀

  5. Foodfanatic – se, det er jo bare en god undskyldning for at tage dertil igen 🙂

    Jeg lavede en hurtig søgning og kan se, at den ene forfatter også har skrevet en bog, der hedder 'Gastronomisk turist i Norditalien' – som nok skal lånes via biblioteket, da den er udgået fra forlaget.

  6. Miss A – den bider i hvert fald fra sig! Hvis man nipper til den, virker den meget voldsom, men den fungerer fint som dip/dressing til en ret – dog i beherskede mængder 😉

  7. Eva – well, jeg vidste ikke, at de franskmænd var så ferme til vampyrbekæmpelse, før jeg havde prøvet denne opskrift – men det er godt at vide til næste gang, jeg skal sydpå 😉

  8. Pingback: To forretter: rejer med aioli og hvidløgssorbet | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *