Smoothie bowl med havremælk

havremælk, smoothie bowl, banan, hindbær, havregryn, hasselnødder, nødder, kokos

Mit første eksperiment i forbindelse med uden-mælkeprodukter-benspændet blev denne smoothie bowl, som jeg spiste til morgenmad for nogle dage siden. Jeg elsker smoothies og især her om foråret og sommeren, for det er en god måde at få nogle ekstra vitaminer og mineraler.

Mit første ikke-mælkeprodukt, jeg ville prøve, var en havremælk, som jeg ikke har så megen erfaring med. De gange, hvor jeg har prøvet alternativer til mælk, har det typisk været soyamælk eller mandelmælk, så dette var godt at få testet. Og havremælk smager ganske fint – lidt som om havregryn har ligget i skummetmælk i lidt tid. Ganske fin og lidt sødlig smag.

Smoothie bowl med havremælk
1 person

1 frossen banan
100 g frosne hindbær
1½-2 dl havremælk
2 spsk havregryn
evt. lidt sukker

Topping:
Hakkede ristede hasselnødder
Kokosflager

Put frugterne i en høj beholder sammen med havremælk og havregryn. Blend det til en ensartet smoothie – tilføj lidt mælk, hvis du synes, at den bliver for tyktflydende. Smag evt. til med lidt sukker, hvis du ønsker en sødere version. Hæld det i en bred skål. Drys din smoothie bowl med topping – i dette tilfælde ristede hasselnødder og kokosflager.

Note: Jeg elsker en god frugtsmoothie om morgenen, og jeg kan godt lide denne variant, hvor smoothie bowl føles mere som et ‘rigtigt’ måltid, da den mætter mere på grund af toppingen. Denne smoothie bowl kan selvfølgelig varieres i det uendelige i forhold til frugt og andre smagsgivere.

3 thoughts on “Smoothie bowl med havremælk

    • Samme problem havde jeg, men tilsætter så ofte en del havregryn i dem, både konsistens og mæthed.. Alt det frugtsukker trigger mig desværre 🙁 tror jeg hælder et sted imellem ½ og 1 dl i til en god stor portion (dvs 1 bæger i den blender jeg bruger)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *