To grønne drinks: Gurkalicious og Fårekylling

To grønne drinks: Gurkalicious og Fårekylling

Så er det tid til to funky grønne drinks! Jeg føler mig lidt forpligtet til at lave en drink med gin, selvom jeg ærlig talt må indrømme, at jeg ikke bryder mig om det. I min verden er gin & tonic den mest overvurderede drink, der findes – en drink, der mest af alt smager som at bide i et grantræ! Jeg vil dog også indrømme, at det faktisk er lykkedes en af mine venner at lave en udmærket gin & tonic til mig på et tidspunkt, men alle andre gange, hvor jeg har fået drinken, så har den været virkelig fæl.

Men men – derfor kan gin måske være meget godt i en drink, og i sidste uge fremtryllede jeg den lille sag, som er den ene af de to grønne drinks, du får opskrifterne på i dag.

Gurkalicious

2 personer

½ agurk
4 cl gin
lidt koncentreret hyldeblomstsaft
isterninger

Agurken skrælles – tag et par tynde strimler fra, sno dem og put dem i to champagneglas. Tag det skrællede agurkestykke og blend det til en ensartet og lind væske. Hæld det i en shaker sammen med isterninger, gin og 3-4 cl koncentreret hyldeblomstsaft. Ryst det grundigt og smag evt. til med mere hyldeblomstsaft. Hæld drinken i glasset og pynt med sugerør.

Note: Frisk og lækker drink. Jeg har ikke brugt så meget spiritus i drinken, da jeg ikke ville overdøve agurkesmagen, men du kan evt. smage dig frem og finde ud af, om du vil have mere i.

Fårekylling, pebermyntedrink, drink, fløde, pebermyntelikør, Bailey, grøn frugtfarve, cocktailbær

Efter den fæle oplevelse med pebermyntelikør så mente jeg, at det var på tide at lave en grasshopper. Den laves ofte med hvid kakaolikør, men det havde jeg ikke, så jeg måtte bruge Bailey i stedet. Jeg ville også have en panggrøn farve frem, nu jeg var i gang med at lave grønne drinks. I stedet for den lysegrønne som jeg fik, da jeg shakede cocktailen, så tilføjede jeg lidt frugtfarve. Det er en ret tung og fedende drink og egner sig derfor bedst som dessert eller efter maden. Jeg tillod mig at bruge madfløde og blev alligevel ret mæt af dette lille glas.

Fårekylling

1 drink

1 dl fløde eller madfløde
2 cl pebermyntelikør
1½-2 cl Bailey
lidt grøn frugtfarve
isterninger
pyntekirsebær

Hæld fløde, pebermyntelikør og Bailey i en shaker sammen med isterninger. Ryst grundigt og tilsæt så lidt grøn frugtfarve, rør rundt og tilsæt evt. lidt mere farve, indtil du får en god, panggrøn farve. Ryst beholderen igen og hæld drinken i et bredt cocktailglas. Pynt med et pyntekirsebær.

Note: Nu kan jeg ellers ikke lide pebermynte, men i denne udgave bliver den mild, rund og elegant. Det er dog ikke en drink, man skal have mere end én af, for så bliver det for voldsomt.17 thoughts on “To grønne drinks: Gurkalicious og Fårekylling”

 • Sådan en “Jesper” ser fristende ud. Jeg har aldrig brugt madfløde – er der ikke mel i?

  • Jo, der er en lille smule mel i madfløde – vil tro, at det er med til at give den meget mættende følelse. Og godt fanget med Jesper – var tæt på at kalde den Jesper Fårekylling, men tænkte at folk nok ville tænke på ham uden at jeg behøvede at skrive fornavnet 😉

  • Hov! Men den er jo enkel at lave – eller i hvert fald lettere at lave end den traditionelle Grasshopper. Pebermyntelikør er forholdsvis let at skaffe – om ikke andet så i hvert fald på ferie i Frankrig/Italien/Spanien 🙂

 • Har drømt om en Grasshopper siden jeg så den serveret i serien The Big Bang Theory…. den ser bare så indbydende ud.
  Gad vide om jeg kan finde en bar i nærheden som serverer den, det blir vist lidt for dyrt hvis jeg skal handle alt det ind bare for en enkelt drink 🙂

  • Hehe, det afsnit så vi i går! Elsker den serie – først og fremmest på grund af Sheldon 😉

 • G&T er en fantastisk drink når man skal forebygge malaria = fast gæst på menuen før aftensmaden når man er i Asien 😉
  PS. Er også totalt vild med Sheldon!

  • Ja, det har jeg hørt. Gad vide, om det virker, eller om det er en god undskyldning for at få en drink 😀

   Sheldon ROCKS!

   • Prinsessen fik i hvert fald ikke malaria i det år hun boede i Asien, og er sikker på det var på grund af sin predinner drink 😉

 • ….hvis man ikke er så vild med den der lidt sæbe-agtige smag gin kan have, så kan Tanqueray gin anbefales, den smager (efter min mening) klasser bedre end de mere udbredte mærker. Tanqueray Ten er så luksus udgaven og er alle pengene værd.
  -Efter at ha smagt de her to gin, så slap jeg alle fordomme om G&T…

  • Den har jeg også hørt godt om! Desværre plejer det at være de billige gintyper, som folk efterlader efter bring-your-own-liqour-parties, så det er sjældent, jeg støder på den. Men jeg har noteret oplysningen, så jeg forhåbentlig kan eksperimentere med det på et tidspunkt 🙂

   • …de er faktisk så gode at jeg sidder her højgravid og savler lidt ved tanken om at om 7mdr kan jeg drikke drinks igen….og en grasshopper er SÅ meget på listen over det der skal prøves af nyt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *