Ritz Fizz

Ritz Fizz

I sidste uge besøgte vi et vennepar, og da jeg havde tilbudt at lave et par drinks, faldt snakken selvfølgelig også på drinks i al almindelighed – og drinks man drak, dengang man var ung yngre. Den ene af de andre var ung i 80’erne, og her havde han samlet en række drinkkort – blandt andet ovenstående som var fra Copenhagen Corner ved Rådhuspladsen. De priser er da noget mere ‘spiselige’ end dem, man skal betale i dag for en drink… 🙂

Inden maden lavede jeg denne smukke blå drink. Folk, der kender mig godt, har sikkert allerede undret sig over, at jeg endnu ikke har udnyttet månedens benspænd til at lave en masse blå drinks, da det er min yndlingsfarve, men bare rolig – det kommer stille og roligt. Denne Ritz Fizz har jeg set i et lille hæfte med drinks, som jeg har liggende, og her står der, at man kan lave fizzes (drinkgenre, hvor man bruger champagne) i alle mulige udgaver. I dette tilfælde valgte dog at bruge en kold tør cava.

Ritz Fizz

1 drink

1 tsk blå curacao
1 tsk Amaretto
et par dråber citronsaft
kold champagne eller cava
en tynd citronbåd

Hæld blå curacao og Amaretto i et champagneglas og fyld glasset med champagne/cava. Put en tynd citronbåd i glasset og servér med det samme.

Note: Ritz Fizz er en frisk og funky drink. Amarettoen kan sagtens smages, selvom det er en meget lille mængde, man bruger. Personligt er jeg ikke så glad for Amaretto, så en anden gang vil jeg nok bruge en anden likør, men en udmærket drink. Læg i øvrigt mærke til, at du kan lave en børnevenlig udgave af denne drink ved at bruge blå curacao, Sprite og citronbåd – så kan børnene også få en drink sammen med de voksne.19 thoughts on “Ritz Fizz”

  • Jep – men jeg kan godt afsløre, at der kommer et par grønne drinks inden månedens udgang 😉

 • Yrk pebermynte! Der er kun få ting, det passer til, synes jeg. Og jeg forstår ikke, hvordan nogen kan elske chokolade med pebermynte. Der findes da ikke meget mere hæsligt at ødelægge en lækker chokolade med end det :s

  Mynte passer i få retter, og ikke i større mængder. Og ellers skal den bare stå og pynte fint på min terrasse 😉 Den er faktisk ved at blomstre nu, så det er lidt spændende.

  • Jeg kan nu godt lide mynte – især i en salat eller i en smoothie. Pebermynte har jeg til gengæld et anstrengt forhold til – især i chokolade!

   • Mynte kan smage godt, men man skal ikke putte for meget i, for det har en tendens til at overtage maden totalt med sin kraftige smag. Synes jeg i hvert fald.
    Pebermynte skulle bandlyses fra al chokolade!

 • Nu kommer der lige en lille belærende cocktailfinger i vejret: ‘A Fizz is a type of mixed drink—a variation on the older Sours family. The defining features of the fizz are an acidic juice (such as lemon or lime juice) and carbonated water’.

  Det irriterer mig i øvrigt, at mine blå swimmingpools bliver grønne, og ikke blå, som det ellers er meningen. Måske render du ind i noget, jeg kan bruge, når nu du vil lege med grønt og blåt.

  Flydende tandpasta, minder mig om en gang vi fik en forfriskende agurkesorbet mellem to retter. Det smagte simpelhen som tandpasta i isform. Føj!

  Glæder mig til flere af denne måneds benspænd:P

  • Sjovt, at det defineres så forskelligt. Jeg tjekkede lige Gyldendals encyklopædi, og her står der, at fizz er en “typebetegnelse for blandet drink bestående af spiritus, citronsaft, sukker og sodavand; serveres i sjusglas med is” 🙂

   Det overrasker dig nok ikke, at jeg overvejer at lave en Blå Lagune – nu må vi se, om jeg når det 😉

 • Fedt billede det første – nu var jeg jo osse ung i 80’erne og ja, drik drinks dengang, hvad jeg gør ALT ALT ALT for sjældent nu om dage. Dels fordi jeg bare ikke aner hvad der er godt at blande ud over mojito og dels fordi alkohol desværre ikke mere bekommer min krop ret godt. Men at det der drinkskort skulle være fra 80’erne … jeg troede squ da lige det var priser nu om dage!!!!!!!!!!!!! Jeg må virkelig en tur på cocktailbar og se virkeligheden i øjene, og dermed min alder av av av

  • Uha, så skal du nok ikke tjekke de nutidige priser. På den ene side vil jeg gerne smutte en tur i byen for at nyde et par drinks, men jeg er simpelthen for nærig med de priser :-O

    • Jeg er primært stødt på prisniveauet 90-120 kr. Jeg vil gerne give 90 kr. for en god drink – men heller ikke meget mere end det.

     … argh, nu får jeg da alligevel lyst til at smutte på cocktailbar 😀

 • 80’erne og den blå curacao – da brugte min mor at hælde en
  spiseskefuld over en god hjemmelavet flødeis pyntet med kandiserede violer, når det skulle gå vildt til i et portionsglas. Godt så det ud – og godt smagte det.

  • Kæk kombination – og lidt sjovt med de kandiserede violer. Det er godt nok sjældent, jeg støder på det i dag, men jeg har faktisk en pose liggende i køkkenet, jeg snart bør få brugt 🙂

 • Kandiserede violer var det eneste blå, hun kunne komme på, og de var lige i øjet. Vi prøvede også at lave dem selv – jeg plukkede en hel masse og pillede kronbladene af – det blev til noget smadderværk, så jeg har ikke forsøgt mig siden. Jeg mener, de fineste og bedste kommer fra Frankrig. De er nu også fine på kager overtrukket med chokolade.

 • Hehe så kan jeg sige at du ikke skal kaste dig over den finske vodka “Minthu”
  Det er nemlig som at tage sig et shot flydende colgate.

  Badr!

  • Tak for advarslen! Jeg ville dog – alene på grund af navnet – nok undgå den 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *