Nytårsdrink – Plum Pastis

Nytårsdrink – Plum Pastis

Gemalen har ønsket funky cocktails til nytår, og i den forbindelse har jeg opfundet denne Plum Pastis – en krydret champagnedrink med blommesirup og pastis! I starten af november var vi på den skønne bar Duck and Cover (som jeg håber på at kunne besøge igen, når verdenssituationen er lidt lysere), og her fik vi nogle fantastiske drinks. Gemalen spurgte derfor, om ikke vi kunne få lige så kreative cocktails til nytår, og den udfordring ville jeg godt tage imod.

Nu er det ikke så mange forskellige sirupper og lignende, vi har stående, men jeg havde et par hjemmelavede frugtsirupper i køleskabet. Her fandt jeg en blommesirup frem, som jeg egentlig havde tænkt mig at putte oven på yoghurt sammen med noget frisk frugt. Jeg prøvede at kombinere den med lidt pastis – en spiritus med kraftig anis-smag – og det fungerede overraskende godt. Pastis kan ellers være svær at bruge i drinks, da den har en meget dominerende smag, men den gik godt sammen med den krydrede blommesirup.

Plum Pastis

1 drink

2 cl blommesirup (tilsat en stjerneanis under kogningen)
1 cl pastis
tør champagne – jeg brugte en Pierre Trichet Blanc de Noirs Brut
en lakridskugle
en isterning

Hæld blommesirup og pastis i et højt champagneglas (på ovenstående foto har jeg brugt et lidt mindre glas, men opskriften er til et højt glas). Hæld champagne over – forsigtigt, så det ikke skummer over. Put en lakridskugle i samt en isterning.

Note: Jeg testede drinken på gemalen, og der blev brummet tilfreds (efterfulgt af et ‘den er virkelig god!), så jeg konstatere, at den faldt i god jord.2 thoughts on “Nytårsdrink – Plum Pastis”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *