Husk at snyde

Har du – ligesom jeg – gemt en masse gode bær og lignende fra i sommer, så er det nu, du skal bruge dem! Ikke alene er længslen efter sol og sommer størst på denne årstid, men sandt at sige er februars udbud af råvarer ikke noget at råbe hurra for (udover stenbiderrognen, som jeg snart må have fat i), og så er det jo skønt med en mundfuld sommer!

Jeg har taget rabarber og jordbær op, som skal indgå i en tærte om lidt, og så har jeg også fundet en flaske hyldeblomstsaft frem. Jeg får nemlig Bedstevennen på besøg om et par timer, og så skal vi hygge os med tærte, saft og underlødige tvserier!

Gæt i øvrigt hvem der har ferie i denne uge?

27 thoughts on “Husk at snyde

 1. NYBH – mange tak! Ja, jeg hungrer også efter sol, sommer og sprøde grøntsager – meeen februar er nu heller ikke så ringe endda, når bare solen skinner, og når det ikke gør det udenfor, så må jeg bringe lidt solskin frem i køkkenet 😉

 2. Grith – det bliver også spændende at kaste sig over den nye have! Har du/I lagt planer for, hvad der skal være i den?

  Mange tak – jeg er sikker på, at vi nok skal få det sjovt 🙂

 3. Det bliver meget spændende. Jeg er ikke færdig med at planlægge. Har jo ikke haft have før så det er lidt ukendt.

  Men lidt forskellige grøntsager, af de mest almindelige. (gulerod, squash, agurk, ærter. osv.)

  Og så vil jeg gerne have jordbær. Og så er haven “født” med 6 forskellige frugttræer og vi har plantet 2.

  Så lidt kommer der nok.

 4. Uuuh ja, ren idyl, som du skriver! Lyder fabelagtigt hyggeligt – og du har helt ret i, at man på denne tid af året længes efter syrligt søde bær og spændstige grøntsager. Åååh, hvor jeg dog savner underlødige tv-serier; som jeg kan forstå vel at mærke!!
  Nyd din ferie 🙂
  Kh. Eva

 5. Du prikker til min dårlige samvittighed … jeg ville have lavet marmelade her i weekenden, men “nåede” det ikke lige.
  Men tak for prik – for jeg SKAL i gang. Har mange poser i min jyske fryser 😉

 6. Grith – wauw, hvor lækkert med frugttræer! Vi havde et lillebitte æbletræ fra start og plantede så et kirsebærtræ og et blommetræ sidste år. Håber de overlever vinteren 🙂

  Håber du vil fortælle mere om din have, når foråret og sommeren kommer 🙂

 7. Hjertemad – Louise – you're welcome! Det er nu dejligt med lidt sommerjordbær på denne årstid – også selvom de kommer fra frost. Vi puttede et par i hyldeblomstsaften og nød det her i eftermiddag – uhm!

 8. Eva – hehehe, du må importere nogen! 😀

  Jeg skal gøre mit bedste! Tror jeg vil lægge en god plan for i morgen, så jeg kan nå et par praktiske ting om morgenen, så jeg også kan bruge en del af dagen på sjov og spas 😉

 9. Åh, jeg fyldte min fryser med pose efter pose med jordbær i sommer – faktisk endte jeg med at give 2½ kg jordbær væk, da jeg skulle tømme min fryser inden jeg rejste (er taget et år til Egypten).

  Og de bær var gemt til lige præcis denne her tid, hvor man bare ikke rigtig kan vente mere.

  Selvom jeg sidder hvor solen skinner, kan jeg mærke at min krop og sjæl stadig længdes efter foråret 🙂

 10. Pingback: Jordbær-rabarbertærte | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Rabarberlagkage med hvid chokoladecreme | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Rabarberlagkage med hvid chokoladecreme - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *