Tomater med valnødde-basilikumcreme

Tomater med valnødde-basilikumcreme

Jeg vil godt indrømme, at jeg har snydt lidt de sidste par dage. Jeg har faktisk ladet være med at eksperimentere synderlig meget i køkkenet for at undgå at komme for meget bagud med at blogge madeksperimenter!

Ja, lidt bims har man vel lov til at være. Men med denne opskrift er jeg nogenlunde på omgangshøjde med madlavningen igen – altså bortset fra de små brød, jeg skal torturere ude i køkkenet om lidt. Og så var der noget med et par restaurantbesøg, som jeg også vil kommentere… men det får jeg tid til i morgen aften!

Nu skal vi også kun koncentrere os om huset, for nøglerne til den gamle bolig er afleveret, så nu bor vi kun ét sted – herhjemme vel at mærke! Skøn, skøn følelse.

I går havde jeg brug for at få lavet en tomatret, da ‘nogen’ havde købt for mange tomater, fordi ‘nogen’ ikke kunne finde den portion, hun havde købt tidligere ugen. Forklaring på dette følger i morgen eller onsdag. Jeg havde set en opskrift i ‘Suveræne salater…’, som tiltalte mig, og efter at have udskiftet den neutrale flødeost med en krydret af slagsen samt brugt en lettere creme fraiche, så fik jeg tryllet en salat sammen, som udgjorde et dejligt tilbehør til resten af maden. Så var det i øvrigt Sct Valentine’s Day i går, så den blev selvfølgelig serveret i et hjertefad – lidt tøseromantik var der også plads til.

Tomater med valnødde-basilikumcreme

3-4 personer

500 g tomater
50 g flødeost med hvidløg
1 dl creme fraiche 9%
7 valnødder, hakkede
½ håndfuld friske basilikumblade, finthakkede
salt

Skær tomaterne i skiver. Rør resten af ingredienserne sammen. Læg tomaterne i et fad og hæld cremen ud over lige inden servering.

Note: Fin og frisk tomatsalat med valnødde-basilikumcreme. Dejligt med lidt afveksling fra de sædvanlige grøntsager på denne årstid – også selvom tomaterne ikke lige er af super kvalitet for tiden.12 thoughts on “Tomater med valnødde-basilikumcreme”

 • Jeg Ææææææælsker bare den salat… 🙂 Ikke nok med at den er nem, den er også virkelig lækker. Skønt at I kun skal koncentere jer om jeres hus nu. -SS- Så er det bare med at finde sig til rette og gøre det hyggeligt -s-
  Knus

 • Jeg har også gået og haft lyst til et eller andet frisk, såsom tomater, agurker og den slags.
  Jeg tror at jeg vil abe efter med den salat til frokost i morgen, den ser dejlig ud.
  Knus
  Vibeke

 • Tomater med valnødde-basilikumcreme lyder spændende, og det ser meget indbydende ud! Jeg glæder mig jo alle dine herlige ideer, Piskeris.

  Det må være en dejligt følelse, at I nu bor kun ét sted, nemlig i jeres nye hus 🙂

 • *LOL* jeg kender godt det med at “nogen” kommer til at købe store portioner, fordi “nogen” ikke kan finde, det der allerede er købt 😀

  Det ser super lækkert ud, det skal helt sikkert afprøves (gad vide hvor mange gange jeg har skrevet det efterhånden?)……

  Det er sådan en dejlig følelse når I endelig kan lægge det “gamle” hjem fra sig og bare koncentrere sig om sit HJEM 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • Vibeke – det var også lige, hvad jeg trængte til 🙂

  Flere af rummene er nogenlunde klar (bortset fra at vi mangler at få købt nogle plakater), men jeg nyder godt nok også, når der er flere ting, der løbende kommer på plads!

 • Madame – det er også dejligt at høre, når andre får glæde af mine oplevelser 🙂

  Det er helt underligt ikke at skulle tænke mere over vores gamle sted – men rart!

 • NYBH – hihihi! Jeg følte mig både tåbelig og lettet på samme tid. Tåbelig over at jeg kunne overse skuffen og lettet over, at jeg alligevel ikke var så senil, som jeg ellers var begyndt at tro! 😀

  Jeg håber at nå en masse praktiske ting i aften, men der skal også være tid til at nyde hjemmet lidt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *