Peperonata og italiensk toast med mozzarella

Peperonata og italiensk toast med mozzarella

Jeg er ikke superaktiv i køkkenet disse dage, så det er meget passende, at månedens benspænd er italiensk mad, for det giver mulighed for at trylle gode og simple retter frem på ingen tid – og alligevel følge benspændet. I går fik jeg tilmed ryddet godt op i køleskabet, da jeg lavede aftensmad på under en halv time. Jeg havde kigget lidt i ‘Moderne Mamma’ og ‘Italiensk køkken’ og tilpassede retterne til køleskabets og grøntsagsfadets indhold.

Peperonata

3 personer

1 lille løg i tynde både
lidt olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
2 røde peberfrugter, skåret i strimler
1 dåse flåede tomater
salt, peber og frisk basilikum

Steg løgbådene i olien, til de er møre, og tilsæt så hvidløget. Lad det stege et minuts tid og tilføj dernæst peberfrugterne. Lad det simre i ca. ti minutter – husk at røre i det ind imellem – og hæld så de flåede tomater på panden. Lad det simre videre, indtil saucen begynder at tykne. Smag til med salt og peber og drys frisk basilikum på lige inden servering.

Note: Det bliver saftigt og smagfuldt tilbehør, som passer godt til mange retter – i dag brugte vi for eksempel den sidste rest som fyld i et par boller.



15 thoughts on “Peperonata og italiensk toast med mozzarella”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.