Fyldte squash med tzatziki og ris

Gemalen spillede ikke musik i aften, så jeg kunne nå at lave varm aftensmad, og det blev en ret, der næsten er blevet klassiker herhjemme efterhånden. Den er billig, sund og kan laves i et utal af variationer og er let at bruge til rester, men her er grundopskriften.

Fyldte squashfyldte squash, oksekød, kødsauce
4 personer

2 squash
250 g hakket oksekød
1 løg
1 dåse hakkede tomater
salt, paprika, timian, oregano og evt. chili
revet ost
olie

Løget pilles og hakkes og steges i en gryde med lidt olie. Oksekødet tilsættes. Når det er gennemstegt, tilsættes de hakkede tomater samt krydderierne, og retten simrer lidt. Imens halveres squashene på langs og udhules – du kan med fordel bruge en teske til at skrabe squashen indvendig. Læg de halve squash i et fad og fyld dem med kødsaucen. Strø revet ost oven på og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – mere eller mindre afhængig af hvor ‘al dente’ du vil have dem. Serveres med ris, tzatziki og salat.

fyldte squash, kødsauce, oksekød, tzatziki

8 thoughts on “Fyldte squash med tzatziki og ris

  1. Din ret lyder superlækker! Tak for en dejlig en idé, der skal laves her en af de næste dage.
    Og sådan et opblæst damemenneske, som du var ude for, kan jeg både se og høre for mig – gys …

  2. Heldigvis kunne min kollega og jeg more os fint over det bagefter, men i selve situationen var det temmelig akavet. På et eller andet plan håber jeg, at det er ham, hun ringer tilbage til, når hun vil høre, om vi vil købe produktet – for hvis hun snakker med mig, og hun så spørger hvorfor, vi fravælger hendes produkt, jamen så får hun et ærligt svar – og det tror jeg ikke, hun er rustet til 😉

  3. Pingback: Fyldte auberginer – LCHF-style | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Fyldte auberginer – LCHF-style | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *