Fyldte squash med tzatziki og ris

Gemalen spillede ikke musik i aften, så jeg kunne nå at lave varm aftensmad, og det blev en ret, der næsten er blevet klassiker herhjemme efterhånden. Den er billig, sund og kan laves i et utal af variationer og er let at bruge til rester, men her er grundopskriften.

Fyldte squashfyldte squash, oksekød, kødsauce
4 personer

2 squash
250 g hakket oksekød
1 løg
1 dåse hakkede tomater
salt, paprika, timian, oregano og evt. chili
revet ost
olie

Løget pilles og hakkes og steges i en gryde med lidt olie. Oksekødet tilsættes. Når det er gennemstegt, tilsættes de hakkede tomater samt krydderierne, og retten simrer lidt. Imens halveres squashene på langs og udhules – du kan med fordel bruge en teske til at skrabe squashen indvendig. Læg de halve squash i et fad og fyld dem med kødsaucen. Strø revet ost oven på og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – mere eller mindre afhængig af hvor ‘al dente’ du vil have dem. Serveres med ris, tzatziki og salat.

fyldte squash, kødsauce, oksekød, tzatziki



8 thoughts on “Fyldte squash med tzatziki og ris”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.