fyldte auberginer, løg, lchf, hakket oksekød, oksekød, aubergine, tomater, oregano, timian, ost, emmenthalerFyldte squash er en af mine yndlingsretter, når det drejer sig om hurtig og sund hverdagsmad. Her kan du principielt helt droppe tilbehør eller skære det ned til friske tomater og tzatziki. Jeg overførte konceptet til auberginer, da jeg skulle lave LCHF-mad den anden dag, og det blev til disse saftige fyldte auberginer.

Fyldte auberginer

2 personer

et løg, hakket
smør
200-250 g hakket oksekød
1 stor aubergine
1 dåse tomatkoncentrat
1-2 dl vand
krydderier – gerne oregano og timian samt salt og peber

Desuden:
friskrevet emmenthaler
salat som tilbehør

Svits løg på en pande sammen med en klat smør og tilsæt derefter det hakkede oksekød. Brun kødet og tilsæt så tomatkoncentrat, lidt vand samt krydderier. Pas på at kødsaucen ikke bliver alt for flydende og vent med at putte salt og peber i. Lad det simre i 10 minutter, inden du smager til med salt og peber.

Flæk auberginerne på langs og skrab en god del af kødet ud, så skallen er max 1 cm tyk. Fordel kødsaucen i de to auberginehalvdele. Gem eventuel rest af kødsaucen i køleskabet. Læg de fyldte auberginer i et ildfast fad og drys revet ost udover dem. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Servér de fyldte auberginer sammen med en enkel salat.

Note: Fyldte auberginer er en superenkel og velsmagende aftensmad, der kan varieres temmelig meget.

fyldt-aubergine