Fyldte auberginer – LCHF-style

Fyldte auberginer – LCHF-style

Fyldte squash er en af mine yndlingsretter, når det drejer sig om hurtig og sund hverdagsmad. Her kan du principielt helt droppe tilbehør eller skære det ned til friske tomater og tzatziki. Jeg overførte konceptet til auberginer, da jeg skulle lave LCHF-mad den anden dag, og det blev til disse saftige fyldte auberginer.

Fyldte auberginer

2 personer

et løg, hakket
smør
200-250 g hakket oksekød
1 stor aubergine
1 dåse tomatkoncentrat
1-2 dl vand
krydderier – gerne oregano og timian samt salt og peber

Desuden:
friskrevet emmenthaler
salat som tilbehør

Svits løg på en pande sammen med en klat smør og tilsæt derefter det hakkede oksekød. Brun kødet og tilsæt så tomatkoncentrat, lidt vand samt krydderier. Pas på at kødsaucen ikke bliver alt for flydende og vent med at putte salt og peber i. Lad det simre i 10 minutter, inden du smager til med salt og peber.

Flæk auberginerne på langs og skrab en god del af kødet ud, så skallen er max 1 cm tyk. Fordel kødsaucen i de to auberginehalvdele. Gem eventuel rest af kødsaucen i køleskabet. Læg de fyldte auberginer i et ildfast fad og drys revet ost udover dem. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Servér de fyldte auberginer sammen med en enkel salat.

Note: Det er en superenkel og velsmagende aftensmad, der kan varieres temmelig meget.

fyldte auberginer, løg, lchf, hakket oksekød, oksekød, aubergine, tomater, oregano, timian, ost, emmenthaler


11 thoughts on “Fyldte auberginer – LCHF-style”

    • Vi spiser normalt også en del mad, som kan passe ind under LCHF – i hvert fald den del med at undgå hurtige kulhydrater 🙂

  • Ser så godt ud! Elsker bare fyldte auberginer, efter jeg fik det i Tyrkiet sidste år, var jeg helt solgt. Både den oksekødsfyldte med ostegratinering er god, men også en gang chiliconcarne med kold skyr på toppen er et hit 😀 Yum 😀

    – Anne

    • Det var en ting, jeg glemte at nævne – retten er også rigtig god til rester, hvis man har lidt kødsauce tilovers fra dagen før. I det hele taget er farsering af grøntsager en god metode til at få flere grøntsager og færre kulhydrater 🙂

  • Hejsa
    Jeg glæder mig til at følge dit LCHF eventyr. Jeg har selv været der, men måtte stoppe fordi jeg tog på i vægt. Jeg synes ellers, det er en dejlig kost. Nu er jeg tilbage på min almindelige low carb med mange proteiner – og mindre fedt end LCHF (selvom jeg er absolut ikke fedtforskrækket).
    Må jeg spørge dig, om du gerne vil tabe dig? Og uanset hvad – om du holder øje med din vægt under denne måneds benspænd?
    Mvh Kathe

    • Jeg har valgt benspændet af tre primære årsager. Jeg vil gerne se, om det giver et mere stabilt blodsukker, jeg vil gerne skære ned på sukkerindtaget, og jeg vil gerne smide et par kilo. Jeg synes ikke, at jeg har et decideret problem mht. blodsukkeret, men ind imellem er jeg – som mange andre – ret sulten sidst på dagen, og her vil jeg gerne se, om jeg kan undgå det ved at spise efter LCHF-principperne. Sukkerindtaget bør jeg generelt begrænse – ikke at jeg spiser specielt meget i forvejen, men jeg kan sagtens være endnu mere striks omkring det. Sidst men ikke mindst har jeg en ret lav forbrænding, selvom jeg spiser rimelig sundt og træner 3-4 timer om ugen, så kunne dette forsøg få mig til at smide et par kilo, ville det ikke gøre noget 🙂 Jeg vejer mig ikke under forsøget men måler forskellige steder af kroppen undervejs.

      • Laver dem som regel med okse- eller lammekød, urter, san marzano tomater i tern osv. Og så et ordentligt lag mozzarella og parmesan ost ovenpå! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *