LCHF-lasagne med squash

LCHF-lasagne med squash

Lasagne uden pastaplader? Ja, det har jeg faktisk lavet før, for da jeg havde lasagne-benspænd, sluttede jeg af med at lave en LCHF-lasagne med hvidkålsblade i stedet for pastaplader.

Nu er det siden blevet sommer, og jeg havde derfor lyst til at lave en LCHF-lasagne med squash i stedet for hvidkål. Squash er dog ret mildt, og da jeg godt kan lide mad med masser af smag, besluttede jeg mig for at bruge blåskimmelost i ostesaucen samt skrue op for krydderierne i kødsaucen.

LCHF-lasagne med squash

3-4 personer

350 g hakket oksekød
1 stort løg
lidt smør
4-5 pressede fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 tsk chili chipotle
lidt paprika
2 spsk frisk oregano
1-2 tsk frisk timian
salt og peber

Ostesauce:
150 g middelstærk blåskimmelost
1 dl fløde

1 medium squash
2-3 håndfulde friskrevet emmenthaler

Svits løget og hvidløgene i smør i en gryde ved mediumvarme. Tilsæt oksekødet efter et minuts tid og sørg for at brune kødet godt, inden du tilsætter tomater samt krydderier – dog ikke salt og peber. Er du i det festlige hjørne, kan du også tilsætte 1 dl rødvin. Lad kødsaucen simre i 20-30 minutter, inden du smager den til med salt og peber samt evt. lidt ekstra krydderier.

Hæld ost og fløde i en lille gryde og varm det op, indtil osten er smeltet. Rør det godt sammen, så ostesaucen er ensartet.

Skær squashen i tynde, lange skiver. Jeg brugte en bred skrællekniv, jeg købte i New York, men jeg vil tro, du også kan bruge et mandolinjern. Husk at passe på fingrene.

lasagne

Læg din LCHF-lasagne sammen – først lidt ostesauce i bunden, så kødsauce og til sidst et lag squashstrimler. Derefter ostesauce, kødsauce osv. Slut af med at drysse emmenthaler over lasagnen og sæt den i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Servér lasagnen sammen med lidt friske grøntsager.

Note: Min chipotle var lidt mere hidsig, end jeg huskede, så jeg var glad for, at jeg startede forsigtigt ud. Sammen med blåskimmelosten var chipotlen med til at gøre denne LCHF-lasagne kraftig og mættende på samme tid.13 thoughts on “LCHF-lasagne med squash”

 • Det lyder rigtig godt med squash i lasagnen – må prøves her – og så kan vi også få brugt vores mandolinjern 🙂

 • Uhm… Får helt lyst til lasagne 🙂 det kunne nu godt være at det skal på madplanen i næste uge.
  Jeg totalt ikke ostekender, du skulle vel ikke have skrevet en ostekender? 😀

 • This was a staple for us when we were eating low carb. We use chipotle chiles in a lot of our Italian meat dishes as well.

  • Understandable. I think I’ll also use it in some barbeque sauces during the summer – I’m hoping we’ll have sunny weather during July and August 🙂

 • Elsker simpelthen squashlasange, laver aldrig den traditionelle, netop fordi jeg er så vild med den anden – jeg bruger dog somregel halv squash/halv aubergine (: Lyder så lækkert med blåskimmeltouchet, har selv prøvet at lave med gedeost, det smager også bare godt.

  – Anne

  • Aubergine egner sig også perfekt i sådan en lasagne 🙂
   Elsker i det hele taget at eksperimentere med ostesaucen til lasagner – det kan virkelig være med til at variere dem!

 • Synes det er et fedt emne du har taget op og elsker at du gør det uden at være belærende, som mange af de madblogs der har det som “religion” Så glæder mig til at se, hvad du kommer med i den her måned

  • Tak skal du have 🙂
   Det er i hvert fald en ret sjov udfordring, så jeg har fået blod på tanden. Det gælder om at være kreativ på en ny måde, og det giver flere aha-oplevelser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *