lakselasagne

Sidste måned bød på et ret bredt benspænd, som strakte sig over 500 år. Denne måned holder sig til én ret, nemlig lasagne!

Jeg bliver tit spurgt, hvad min yndlingsret er, og det er et svært spørgsmål, for jeg synes, der findes mange gode, spændende og lækre retter. Der er dog én ret, man sjældent går galt ved at servere for mig, og det er Garfields livret – også kendt som lasagnen. Det er jo en ret, som kan laves på mange forskellige måder – ikke kun den klassiske version med kødsauce, men også i fiske- eller vegetarversioner.

Så ja, jeg skal udforske lasagnens muligheder denne måned, og jeg glæder mig! Jeg har allerede planer om at lave et par forskellige kødversioner – måske med lam eller hjort? Jeg har tidligere lavet lasagne på hjerter, og det er ikke så farligt, som det lyder. Let måde at få folk til at spise indmad på. Og mon ikke også der sniger sig en fiskelasagne ind? Jeg har før lavet lakselasagne og såmænd også en lasagne med torsk, og begge var ret gode.

Vegetarudgaverne kan jo spises alene eller sammen med et stykke kød. Jeg har før eksperimenteret med spinatlasagner – både her og her – men der kan jeg snildt finde på nye versioner. Jeg tror også, at jeg skal huske at lave en bechamelsauce eller to i løbet af måneden. Det hader jeg ellers at lave, så tidligere har jeg tyet til mornaysauce, inden jeg begyndte at eksperimentere med at bruge ricotta i stedet.

Nu tænker du måske “jojo, men er det der lasagne ikke lige lovlig almindeligt – fisk eller ej?”, og det kan du i så fald have ret i. Derfor skal jeg selvfølgelig også eksperimentere med dessertlasagner… 😉

Velkommen til en måned, hvor din indre Garfield skal pleases!

Se de lasagner, jeg lavede i denne måned