Flammestegte bøffer på grill
Jeg bliver jo nødt til at lave flammestegte bøffer, nu jeg har ild-benspænd! Flammestegning på grill egner sig fortrinligt til oksekød, for her må midten af kødet godt være rødt (i modsætning til kylling). Du skal bruge en grill, der kan komme godt op i temperatur eller eventuelt lave et velvoksent lejrbål, hvor du sætter en rist over.
Sørg for at vælge noget godt oksekød, hvor der er tydelig fedtmarmorering i kødet. Så bliver det dejligt saftigt og mørt, når det bliver grillet. Jeg stegte bøffer, der vejede ca. 200 g hver, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge tykkere bøffer – så bliver stegetiden dog anderledes.
Flammestegte bøffer
2 personer
2 oksekødsbøffer på ca. 200 g hver
salt og peber
balsamico-eddike, ølsirup eller æblesirup
friske krydderurter – for eksempel estragon
Tænd op for grillen og læg risten over. Grillen skal være meget varm, og der skal selvfølgelig være flammer (ikke meterhøje flammer men nok til, at de kan nå op til risten – se billedet nederst i indlægget). Drys bøfferne på begge sider med salt og peber og læg dem på den varme rist. Giv dem et minut på hver side og derefter et minut mere på hver side (dvs. så de får i alt to minutter på den ene side og to minutter på den anden side). Tag de flammestegte bøffer af grillen og smør dem med enten balsamico-eddike, ølsirup eller æblesirup. Personligt foretrækker jeg ølsirup, men de to andre varianter passer også godt til det saftige oksekød.
Så kan de flammestegte bøffer ellers serveres med en god salat og eventuelt nogle kartofler til.