Den søde syltetid

syltede græskarDet er efterhånden et stykke tid siden, at syltetiden begyndte, og jeg er da kommet godt i gang. Der er syltet græskar for første gang – brugte opskriften fra ‘Den grønne syltebog’ – og det blev til fine og sød-syltede stykker, der egner sig fint til en leverpostejsmad. Jeg har også fået blommer fra svigerforældrene, som jeg overvejer at sylte. Jeg har tidligere lavet den lækreste blommemarmelade og blommesirup af samme type blommer, men nu vil jeg prøve noget nyt.

Æbler er der også masser af nu. De egner sig rigtig godt til kager, men jeg tror, jeg skal lave en portion æblegelé igen, ligesom jeg heller ikke kan komme uden om en portion æblemarmelade med kanel – det er guf! Det var også sjovt at sylte æbler, men det er jeg ikke sikker på, at jeg får gjort i år. Det er ellers en god værtindegave.

Hvis du savner sylteinspiration, så er du velkommen til at kigge de på indlæg, jeg har i kategorien Syltning – der er lidt af hvert, og her finder du blandt andet en opskrift på rosengelé (som kan anbefales som fyld til fastelavnsboller med vaniljeflødeskum og prinsessesplat) og romtopf, som du stadig kan nå at sætte over, hvis du er lidt hurtig.8 thoughts on “Den søde syltetid”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *