Madpandekager med skinke, flødeostecreme og spinat

Madpandekager med skinke, flødeostecreme og spinat

Har du spist pandekager her til aften? Tirsdagen efter fastelavn er det Pandekagedag, og det er en mærkedag, som danskerne endnu ikke kender så godt, at de er begyndt at hade den (!). Som alle andre mærkedage er det jo dit eget valg, om du vil afholde den eller ej, og sandt at sige er jeg ikke særlig obs på dagen. Sidste år huskede jeg dog dagen og lavede thaipandekager til forret.

I år slog jeg to fluer med ét smæk og benyttede lejligheden til at lave madpandekager til aftensmad. Selvom jeg kom halvsent hjem, tog det jo ingen tid at flikke sådan et måltid sammen.

Madpandekager med skinke, flødeostecreme og frisk spinat

2 stk.

2 små æg
1 spsk rapsolie
1½ dl skummetmælk eller vand
1 tsk timian
1 dl boghvedemel
1 dl hvedemel

Pisk æggene godt sammen. Pisk derefter olie i og dernæst væsken, inden du også pisker resten af ingredienserne i. Smelt smør på en stor pande og fordel halvdelen af dejen på den. Pandekagen bliver tyk og skal derfor stege lidt længere end almindelige pandekager. Vendes når den har fået en fin gylden farve, og når pandekagen er bagt færdig, lægges den på en tallerken. Mens pandekage nr. 2 steger, kan du gøre pandekagefyldet klar.

Flødeostecreme:
4 spsk flødeost
3 tsk creme fraiche 9%
1 tsk basilikum
salt

Lufttørret skinke
Frisk spinat

Rør flødeostecremen sammen. Den skal fordeles på de to pandekager, når de er færdigstegte, og derefter fordeles skinken og den friske spinat ud over pandekagerne, inden de rulles sammen og spises.

Madpandekager med skinke er en god frokostløsning, men de kan også sagtens serveres en aften, hvor madlavningen gerne må være let og hurtig.

Savner du mere inspiration til madpandekager, kan jeg varmt anbefale disse spinatpandekager – de er dejlig saftige og lækre. Urtepandekagerne med rodfrugtsfyld er sunde og meget mættende, og du kan såmænd også lave madpandekager på fuldkornsrugmel eller på kikærtemel. Eller hvad med tomatpandekager? Og nu hvor det snart er sæson for stenbiderrogn, så er det jo oplagt at lave mini-perlerugspandekager, som du kan lægge fiskerognene på.

Selvfølgelig kan du også drille familien eller gæsterne og lave disse ‘snydepandekager’ fyldt med kødsauce og derefter pimpe dem, så det ligner dessertpandekager. Det er måske lidt tarveligt, men folk ser så sjove ud, når man serverer det til hovedret 😉11 thoughts on “Madpandekager med skinke, flødeostecreme og spinat”

  • Jeg fik lavet en lille portion søde pandekager.
    Vi har længe snakket om at lave madpandekager så jeg skulle måske til at gøre alvor ud af det, dit fyld ser i hvert fald rigtig lækkert ud 🙂

    • Madpandekager kan varmt anbefales! Det er både godt som hurtig hverdagsmad eller som weekendfrokost. Da jeg var i gang med gårsdagens portion, indså jeg, at det jo var alt, alt for længe siden, jeg sidst havde lavet det, for det er altså en skøn spise, der kan varieres i det uendelige 🙂

  • jeg er bare så dårligt til at lave tingene på dagen, og får typisk osse varme hveder en dag efter alle andre! Dine madpandekager ser dejlige ud, det laver jeg faktisk aldrig. Så osse tak for de fine henvisninger til dine andre forslag, det inspirerer

    • Jeg tror også, at sidste år var første gang, hvor jeg faktisk lavede det på dagen. Ofte ender det i, at jeg har andre planer for den dag, men nu har jeg da været med på pandekagebølgen de sidste to år 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *