Lammeskank med hvidløgssauce

Lammeskank med hvidløgssauce

I lørdags smuttede gemalen og jeg sydpå for at købe lammekød hos Torupgaard. Vi købte et helt lam (parteret og frosset), og så blev der ellers leget tetris med fryseren, da vi kom hjem. En pakke med lammeskank blev dog taget fra, for dem ville jeg bruge til aftensmaden søndag aften. Lammeskank kan godt svinge i størrelsen, så det kan være, at du skal bruge to til hver person. I vores tilfælde kunne vi dog nøjes med én til hver.

Lammekødet skulle naturligvis serveres med en hvidløgssauce. Jeg valgte at lave en mellemstærk udgave – dvs. du kan godt smage hvidløgene, men den skræmmer ikke nødvendigvis vampyrer væk. Vil du have en stærkere udgave, bruger du blot 1-2 fed mere.

Langtidstilberedt lammeskank

2 personer

2 lammeskanke
smør
1 løg, hakket
2-2½ dl hvidvin
½ l vand
3 gulerødder, skåret i tykke skiver
3 laurbærblade
2 tsk timian
½ tsk hvide peberkorn

Smelt smørret i en gryde svits løget i det. Brun lammekødet på begge sider, inden du tilsætter resten af ingredienserne. Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 2½-3 timer. Kødet bliver så mørt, at det let falder af benet. Du kan derfor sagtens servere kødet uden ben, hvis du foretrækker det.

Ps. gem væden – den kan du bruge til noget andet spændende, som jeg blogger om senere på ugen!

lammeskank, hvidløgssauce, lammekød, simremad, hvidvin, løg, laurbærblade, timian, gulerødder, mælk, hvedemel, hvidløg, sauce

Hvidløgssauce

2 personer

1 spsk smør
3 fed hvidløg, pressede
1 spsk hvedemel
2-2½ dl minimælk
salt og peber

Smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme og tilsæt hvidløgene. Lad det simre i ½-1 minut – hvidløgene må endelig ikke tage farve – og tilsæt så hvedemelet og lidt af mælken. Pisk det grundigt med et lille fladt piskeris og tilsæt løbende lidt mere mælk, indtil det er rørt til en jævn sauce. Lad det simre i ca. fem minutter ved lav varme og smag så din hvidløgssauce til med salt og peber.

Note: Meget enkel hvidløgssauce, hvis styrke du let kan tilpasse, så den er så stærk eller mild, som du foretrækker det. Den egner sig rigtig godt til lammekød, men prøv den eventuelt også til en bøf.

Servér din hvidløgssauce og lammekødet sammen med grøntsager. I mit tilfælde blev det nogle tomater, som var i den seneste kasse fra Aarstiderne. De blev skåret i skiver og stegt i olivenolie sammen med timian, inden de blev smagt til med salt og peber.



3 thoughts on “Lammeskank med hvidløgssauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *