Lammebov med sauce lavet på lammefond

Lammebov med sauce lavet på lammefond

Så har jeg leget med lammebov igen – eller rettere med en lammefond, som jeg brugte til en sauce, jeg ville servere til min lammebov.

I sidste uge havde jeg lyst til at lave en sauce på fond, og jeg havde jo gemt fonden fra den lammeskank, jeg tilberedte weekenden før. Normalt skummer du fedtet fra, hvis du bruger væden direkte fra stegefadet, men i dette tilfælde kunne jeg drage glæde af, at fonden var kølet af. Fedtet lagde sig derfor som et låg oven på fonden (hvilket var med til at forlænge fondens levetid i køleskabet), og det var yderst let at fjerne fedtlaget, da jeg skulle bruge fonden.

Der er mange, der bruger maizena til at jævne saucer med, og det gør jeg da også selv ind imellem. Skal du være lidt mere gastronomisk korrekt, så bruger du en smørbolle. Det er blot en kugle af lige dele smør og hvedemel, der er rørt sammen. I dette tilfælde brugte jeg 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel.

Jeg hældte lammefonden fra lammeskanken i gryden – der var ca. 6 dl væde – og varmede det op. Derefter lod jeg det småkoge, indtil væden var reduceret til halv mængde. Jeg skruede lidt ned for varmen og puttede smørbollen i kasserollen. Den fik lov til at ligge lidt og smelte i gryden, inden jeg forsigtigt begyndte at udrøre smørbollen i saucen. Da den var helt jævn, smagte jeg til med salt og peber.

Det blev til en utrolig lækker sauce med masser af smag – mmm!

Lammesaucen skulle selvfølgelig serveret sammen med en lammebov (du kan også bruge andre former for lammekød). Vi havde en lille lammebov i fryseren, som blev gnedet med salt, timian og knuste peberkorn, inden den blev lagt i et ildfast fad sammen med 2-3 dl rødvin. Fadet blev dækket med stanniol og sat i ovnen ved 160 grader i 2½-3 timer. Derefter var kødet så mørt, at det skvattede af benet, da jeg tog den lille lammebov op.4 thoughts on “Lammebov med sauce lavet på lammefond”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *