Confiterede vagtler med kål

confiterede vagtler, andefedt, salvie, rørsukker, æble, glaskål, grønkålDisse confiterede vagtler er inspireret af den anderilette, jeg ofte laver til jul. Jeg købte for lang tid siden et par vagtler i Irma, men glemte dem igen, så da jeg for nylig opdagede dem i fryseren, besluttede jeg mig for at få dem brugt. Så kunne jeg også meget passende bruge noget af det andefedt, jeg havde til overs fra jul.

Andefedt kan også købes i Irma, og jeg mener også, at de større supermarkeder sælger andefond. Kan du ikke finde glaskål i supermarkedet, kan du også bruge fennikel.

Confiterede vagtler med kål
2 personer

2 vagtler
2 tsk rørsukker
1-2 tsk salt
peber
2 spsk andefond
1 dl andefedt
6-8 friske salvieblade, finthakkede

2 blade grønkål
1-1½ dl glaskål skåret i tern
½-1 æble skåret i tern

Halvér vagtlerne og gnid dem med salt og sukker. Læg vagtlerne i et ildfast fad og hæld fond og fedt over sammen med salvieblade. Dæk fadet til med stanniol og sæt det i ovnen ved 140 grade ri 2½ time. Tag derefter fadet ud og fjern stanniolen. Skru ovnen op på 200 grader og sæt fadet ind igen, så vagtlerne kan få lidt mere farve. Giv dem 5-10 minutter.

Mens vagtlerne er i ovnen, hakket du grønkålen og hælder i en skål. Hæld kogende vand over og lad kålen trække i nogle minutter, inden du hælder vandet fra. Fordel kålen i to skåle eller tallerkner og top dem med glaskål og æblestykker. Tag derefter de confiterede vagtler ud af ovnen og læg dem oven på kålen. Hæld lidt af væden ud over retten, inden du serverer den.

Note: Ok, confiterede vagtler er nu en ret festlig måde at servere de små fugle på. De får selvfølgelig smag af andefedtet, men det synes jeg nu ikke gør noget – sådan en miniand er nu heller ikke så ringe endda! Den friske glaskål og de lidt søde æbler giver også et godt modspil til den fede andesmag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *