kyllingepølser, pølser, kartoffelsalat, salat, kartofler, rygeost, creme fraiche, sennep, sød sennep, tomater, ærterRester i køleskabet er en gave for dem, der gerne vil lave hurtig aftensmad. I stedet for at se på dem som irriterende levninger, der i bedste fald spises på madpakken og i værste fald smides ud, så brug dem i stedet til en omgang hurtig aftensmad.

Til denne sommerklassiker har jeg taget udgangspunkt i en portion kolde, kogte kartofler. Jeg har brugt meget små og helt nye kartofler, og derfor tror jeg også, at du kan lave retten helt fra bunden (dvs. koge kartoflerne i samme ombæring og ikke bruge kartofler fra dagen før) og stadig holde dig inde for 30 minutters-grænsen.

Min sommerklassiker blev lavet i går aftes, og derfor brugte jeg selvfølgelig kød, jeg havde købt under Kulinarisk Sydfyn – i dette tilfælde kyllingepølser med ingefær. Fine smagsnuancer og spændende krydring.

Sund kartoffelsalat med pølse til

2 personer sommerklassiker, kartoffelsalat, kartofler, tomater, ærter, creme fraiche, sennep

2-4 gode pølser – i dette tilfælde kyllingepølser med ingefær
4 håndfulde små nye kartofler (ikke større end cocktailtomater)
1 spsk rygeost
3 spsk creme fraiche
1 tsk sød bornholmsk sennep
salt og peber
mini-tomater (købt i Føtex – fik desværre ikke skrevet navnet ned)
nybælgede danske ærter

OBS! Der sidder masser af gode vitaminer i kartoffelskrællerne, så lad være med at skrælle kartoflerne, inden du koger dem. Skrub dem i stedet grundigt og skyl efter med vand og kog dem så vand med et par spsk salt i.

Men kartoflerne har du jo allerede, så du skal blot:
Steg pølserne. Imens hælder du kartoflerne i en skål. Rør rygeost, creme fraiche og sennep sammen i en lille skål og smag til med salt og peber. Vend dressingen i kartoflerne. Bælg en masse ærter og hæld de fine små ærter ud over kartoffelsalaten. Slut af med et par håndfulde bittesmå tomater (kan selvfølgelig erstattes af cherrytomater).

Servér med sød bornholmsk sennep – og evt. også lidt ketchup.

Tilberedningstid: 10 minutter.

Note: Denne sommerklassiker er let, sundt og så smager det selvfølgelig bedre at lave sin egen kartoffelsalat. Har du små kartofler på lager (eller snitter store kartofler i mindre stykker, så kogetiden reduceres), så tager det heller ikke lang tid at fremtrylle kartofler, du kan bruge i kartoffelsalaten. Jeg bruger ofte ravigottesauce (en sød sennepssauce) og purløg i kartoffelsalaten, men prøv også at bruge rygeost – det giver et frisk og lettere røget pift i salaten.