Fasan med frisk pasta og friterede salvieblade

Fasan med frisk pasta og friterede salvieblade

Sådan en sommerferie er en oplagt mulighed for at rydde lidt ud i fryseren. Den sidste uges tid har jeg fået lave en masse mad med alt godt fra frost-guldkisten – blandt andet en enkel og skøn ret med fasan.

Jeg brugte en enkelt fasan til to personer. Den var flået, parteret og udbenet, så jeg tog blot en klat smør og smeltede i en gryde. Heri hældte jeg 1 rødløg (hakket i små tern), som blev svitset, inden jeg puttede fasanen i og brunede den. Derefter tilsatte jeg nogle dl kraftig hønsebouillon, så det lige akkurat dækkede. Et par tørrede laurbærblade, 1 tsk hvide peberkorn samt en smule honning blev tilsat, og så simrede fuglen ellers ved svag varme en halv times tid.

Imens fasanen simrede, lavede gemalen og jeg en portion hjemmelavet pasta – altså dejen havde jeg lavet inden, så det drejede sig bare om at udrulle og strimle dejen, inden den blev kogt. Vi lavede en portion svarende til den opskrift, jeg har linket til, men brugte kun halvdelen af den kogte pasta til fasanretten – resten blev gemt til restemad dagen efter.

Jeg plukkede 16-20 friske salvieblade og stegte dem et par minutter i ½ cm dybt lag olivenolie på en pande, så de blev dejligt sprøde.

Pastaen blev anrettet på to tallerkner, et stykke stegt fasan blev lagt oven på, væde fra fasankogningen blev nænsomt hældt over, og retten blev til sidst drysset med friterede salvieblade.

Retten er ret fattig på grøntsager, så jeg havde også lavet en salat til, som også blev portionsanrettet. Den bestod af blandede salatblade, en smule lækker og frisk olivenolie samt lidt høvlet pecorino.6 thoughts on “Fasan med frisk pasta og friterede salvieblade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *