Hjortelasagne med blåskimmelost og svampe

hjortelasagneEfter jordskokkesuppen var det selvfølgelig tid til lasagne – hjortelasagne vel at mærke. Som en del af fem retters menuen i lørdags var det oplagt at lave en spændende lasagne, og da jeg havde hakket kronhjortekød tilbage fra vildt-benspændet i december måned, så fik jeg lyst til at eksperimentere med det.

Hjortelasagne

Forret til ca. 8 personer – eller hovedret til 4-5 personer

1 stort rødløg i tynde både
en god klat smør
300 g hakket kronhjortekød
250 g svampe – helst portobello, som du godt kan finde i danskproduceret udgave pt.
3 spsk ribsgelé
2 tsk timian
salt og peber
7-9 lasagneplader
150 blåskimmelost – gerne gorgonzola eller lignende
3 dl piskefløde
1-1½ dl revet pecorino

Svits løget i smør i en gryde og tilsæt det hakkede kød. Lad det brune, inden du hakker svampene fint og hælder dem ned til kødet. Rør godt rundt. Efter fem minutter tilsætter du ribsgelé og timian og lader så kødsaucen simrer videre i 10-15 minutter. Tilsæt lidt vand hvis det er ved at blive for tørt. Smag til med salt og peber.

Smelt blåskimmelosten i en kasserolle sammen med fløden. Læg lasagnen sammen (først lidt ostesauce, så kød, så lasagneplader osv.) og slut af med lasagneplader og derpå pecorino. Sørg for, at de sidste lasagneplader har fået lov til at trække i nykogt vand i mindst fem minutter, inden du bruger dem – ellers kan overfladen af lasagnen godt blive lige lovlig sprød.

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.

Lige inden serveringen blev hver tallerken penslet med lidt glaze, inden et stykke hjortelasagne blev sat oven på. Lidt fintsnittet hvidkål udgjorde det sunde tilbehør – og lidt surtsyltede stikkelsbær det sure.

Note: Dette er en ret interessant udgave af lasagne. Kødet smager kraftigere end oksekød, så det er en mørkere og mere intens smag, du arbejder med. Derfor brugte jeg rødløg og ribsgelé, da det supplerede vildtkødet godt. Jeg overvejede kraftigt at bruge allehånde eller enebær til at krydre lasagnen med – men turde ikke helt. Det vil jeg dog gøre en anden god gang, for det tror jeg godt, at lasagnen kan bære. Blåskimmelosten gør sig rigtig godt sammen med vildtkødet – noget jeg også eksperimenterede med til gemalens fødselsdag for to år siden. Den kommer dog ikke til at virke så kraftig i lasagnen, da vildtkødet også smager godt igennem, og lasagnen endte med at have en rigtig god balance.

14 thoughts on “Hjortelasagne med blåskimmelost og svampe

 1. Wow, den ser lækker ud den lasagne! 🙂
  Tror helt klart at du skulle give den en gang enebær(ved ikke med allehånde – det bliver måske for julet) næste gang – det er fast inventar når jeg tilbereder vildt.

  Hvad er det for en glace du har penslet tallerknerne med?

  • Mange tak 🙂
   Jeg var også stærkt fristet, men kødet duftede ret kraftigt under stegningen, så jeg blev i tvivl om, hvorvidt det ville blive for voldsomt. Men næste gang…

   Det var en helt almindelig købe-glaze, som jeg faldt over i en butik på et tidspunkt 🙂

  • Hehehe! I dette tilfælde var det for familien, så det bliver lidt svært. Tror ikke at nevøen på 5½ år er frisk på en kæreste endnu 😉

  • Pøjpøj med det! Smagen er kraftigere og sødere end normal lasagne, så brug den gerne som forret eller mellemret 🙂

 2. Det lyder lækkert med en hjortelasagne! Jeg kan forestille mig, at blåskimmelosten gør sig rigtig godt sammen med vildtkødet, som du også skriver …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *