Tyrkisk appelsin-yoghurt med glaserede valnødder

Tyrkisk appelsin-yoghurt med glaserede valnødder

Jeg faldt over denne lille og forholdsvis sunde dessert, appelsin-yoghurt, i ‘Mad fra fjerne gryder’. Der indgår dog lime i den, hvilket efter sigende ikke skulle være så tyrkisk igen, men jeg puttede det alligevel i – dels fordi jeg har en del lime på lager, dels fordi jeg er rimelig pjattet med lime. Jeg sjussede mig lidt frem efter at have kigget opskriften igennem, så målene er lidt anderledes.

Appelsin-yoghurt med glaserede valnødder

2 personer

½ l yoghurt naturel
2 spsk akaciehonning
en lille håndfuld valnødder
saften fra en appelsin
½ tsk revet limeskal
saften fra en halv lime
2 tsk akaciehonning

Læg en stor si i en skål og læg et tyndt viskestykke over. Hæld yoghurten ned i det og lad det dræne i op til to timer. Har du ikke så meget tid, kan du nøjes med en time og forsigtigt hjælpe det lidt på vej ved nænsomt at presse viskestykket sammen om yoghurten, så væden siver fra. Opvarm honningen på en pande og smid valnødderne på. Vend dem på panden i et par minutter, så de er glaserede, og sluk så for panden. Pisk yoghurten med appelsin- og limesaft, limeskal og akaciehonning og hæld den i to små skåle. Læg valnødderne oven på.

Note: Appelsin-yoghurt er en skøn og enkel lille dessert, som er frisk og let – god på en hverdagsaften, hvor man trænger til lidt hygge men samtidig gerne vil undgå tunge, kalorieholdige desserter.

På vej hjem fra arbejde smuttede jeg forbi det tyrkiske supermarked og fandt en række spændende ting, som jeg skal eksperimentere med den næste uges tid. Et par af varerne blev straks afprøvet, da jeg kom hjem, for jeg skulle have frokost, og da morgenmaden var ret sund, skejede jeg lidt ud. Det blev til en hjemmebagt bolle med kyllingepostej og syltede miniagurker, en dåse guava og en lille appelsin-chokoladekage. Sidstnævnte var bedre, end jeg troede, men nu har jeg heller ikke særlig høje tanker om købekage, mens guavadrikken var lige lovlig sød – ikke hvinende sød men i en grad, hvor jeg tænker, at den passer langt bedre ind til en havefest en steghed sommerdag. Kyllingepostejen var mild og fin og et udmærket alternativ til det pålæg, jeg ellers plejer at bruge.12 thoughts on “Tyrkisk appelsin-yoghurt med glaserede valnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *