græskarboller, boller, frokostboller, hokkaido græskar, græskar, sødmælk, mørk sirup, gær, sesamfrø, hvedekerner, emmermel, hvedemelI søndags havde jeg brug for at rydde lidt ud blandt grøntsager og i køleskab, og der fik jeg ideen til disse smukke og lækre græskarboller.

Græskarboller med sorte sesamfrø
ca. 13 store boller

1 hokkaido græskar
3 dl sødmælk
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk mørk sirup
25 g gær
1 dl sorte sesamfrø
1dl knækkede hvedekerner
2 dl emmermel
hvedemel for resten

Skræl græskarret og skær det i tern. Kog græskarternene, til de er møre, hæld vandet fra og kom græskarternene i en skål. Mos dem grundigt, inden du blander mosen med vand og sødmælk. Opløs dernæst gæren i blandingen og bland de andre ingredienser i én ad gangen, indtil du har en god, fugtig og smidig dej. Lad den hæve i et par timer, inden du former boller af dejen og lægger på to bageplader, der er beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i mindst en halv time, inden du bager dem ved 225 grader i 15-18 minutter.

Note: Jeg var ret vild med udseendet af disse græskarboller. Græskarkødet giver dem en dejlig gylden farve, og de sorte sesamfrø er ret flotte i de overskårne boller. Bollerne mætter fint på grund af kerner og emmermelet, der er gods i, men samtidig virker de lette og luftige med en blød og saftig krumme.