Græskarboller med sorte sesamfrø

græskarboller, boller, frokostboller, hokkaido græskar, græskar, sødmælk, mørk sirup, gær, sesamfrø, hvedekerner, emmermel, hvedemelI søndags havde jeg brug for at rydde lidt ud blandt grøntsager og i køleskab, og der fik jeg ideen til disse smukke og lækre græskarboller.

Græskarboller med sorte sesamfrø
ca. 13 store boller

1 hokkaido græskar
3 dl sødmælk
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk mørk sirup
25 g gær
1 dl sorte sesamfrø
1dl knækkede hvedekerner
2 dl emmermel
hvedemel for resten

Skræl græskarret og skær det i tern. Kog græskarternene, til de er møre, hæld vandet fra og kom græskarternene i en skål. Mos dem grundigt, inden du blander mosen med vand og sødmælk. Opløs dernæst gæren i blandingen og bland de andre ingredienser i én ad gangen, indtil du har en god, fugtig og smidig dej. Lad den hæve i et par timer, inden du former boller af dejen og lægger på to bageplader, der er beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i mindst en halv time, inden du bager dem ved 225 grader i 15-18 minutter.

Note: Jeg var ret vild med udseendet af disse græskarboller. Græskarkødet giver dem en dejlig gylden farve, og de sorte sesamfrø er ret flotte i de overskårne boller. Bollerne mætter fint på grund af kerner og emmermelet, der er gods i, men samtidig virker de lette og luftige med en blød og saftig krumme.

18 thoughts on “Græskarboller med sorte sesamfrø

  1. Wauw, de er vel nok flotte at se på! Lækker blanding af knækkede hvedekerner, emmermel, græskarkerner og sesamfrø – uhm, glæder mig til at prøve! Vi bager alt vores brød nu, hvor vi har tiden til det 🙂

  2. De lyder bar rigtig lækre!
    Emmermel er også noget af det, som jeg gerne vil afprøve i nærmeste fremtid. Jeg elsker de der gamle melsorter, de smager virkeligt a noget..

  3. Der er altså bare noget ved boller når der kommer sjove og anderledes ting i. Dine boller ser og lyder rigtig gode. Men jeg har nu aldrig hørt om sorte sesamfrø. Hvor finder man dem ?

  4. Det ser virkeligt godt ud, Piske.

    Herhjemme bager vi stort set alt vores brød selv. Så der blir selvsagt også eksperimenteret en del.

    For et par uger siden bagte jeg laksefarvede boller med gulerods/æble-affald 😉 Altså jeg brugte pulpen fra friskpresset juice, ikk.

    Lækre saftige og sunde boller og så er der ikke noget der går til spilde.

    Jeg har masser af hokkaidomos liggende i fryseren. Så tusind tak for inspiration 🙂

    NB! Vi bruger også de sorte sesamfrø herhjemme. Købte en kæmpe pose i Sverige for et stykke tid siden. Ruller bl.a. også små deller i frøene. Uhm!

  5. MissMuffin – de er også et hit på madpakken – og de mætter ret godt, selvom de ikke virker så tunge. Kan godt anbefale emmermelet – det er lækkert 🙂

  6. Vibeke – jeg har købt en pose i en kinesisk butik i Kbh på et tidspunkt – og så tror jeg også, jeg har set det hos en helsebutik, men jeg er ikke helt sikker.

  7. NYBH – tak skal du have 🙂

    Det kan jeg godt forstå – jeg synes også, der er mere smag, saft og kraft i dem, og de er dejlige at bruge i brød og boller 🙂

  8. Det lyseblå køkken – tusind tak 🙂

    Alt vores brød er også hjemmebag nu – måske lige med undtagelse af en pakke tortilla, som er rar at have i baghånden, hvis det skal gå meget hurtigt med maden.

    Hæhæ – ikke dårligt med funky boller! Hvis jeg en dag skal have en saftpresser, så vil det helt sikkert også være en af de ting, jeg vil udnytte frugtpulpen på 🙂

  9. Lene – hm… hm…. det kan være, jeg godt kan bruge noget inspiration på den front, for jeg tror, der er flere af special-råvarerne, som går igen begge steder 🙂

  10. Pingback: Tyrkisk appelsinyoghurt med glaserede valnødder | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Tyrkisk appelsin-yoghurt med glaserede valnødder - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *