I går morges fik jeg prøvet en ny opskrift på boller – denne gang fra ‘Suverænt sundt’ (ja, jeg får rigtig hygget mig med den bog for tiden), så de sidste to dage har jeg fået dem til både morgenmad, ligesom de også udgør et dejligt indslag i min madpakke. De er ganske gode, selvom jeg havde foretrukket at have endnu flere kerner i. Billede kommer først sent i aften, da jeg ikke har kablet til kameraet i nærheden lige nu.

Koldhævede rugboller
10-15 stk.
koldhævede rugboller, boller, brød, gær, yoghurt naturel, rugmel, hvedemel, koldhævning
½ l vand
12 g gær
1 dl yoghurt naturel
1 tsk sukker
1½ spsk salt
300 g rugmel
400 g hvedemel

Opløs gæren i koldt vand, tilsæt yoghurt, salt og sukker og tilføj først rugmel og dernæst hvedemel. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.

Brug en ske dyppet i koldt vand til at sætte klatter af dejen på en bradepande dækket med bagepapir. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter ved 180 grader. Sæt en bradepande med vand nederst i ovnen, så bollerne ‘fluffer op’.

Note: Jeg brugte græsk yoghurt i stedet for yoghurt naturel, og så tilføjede jeg en håndfuld solsikkekerner, så jeg brugte ikke nær så meget hvedemel, som opskriften lægger op til. Bradepanden med vand i ovnen fik jeg ikke afprøvet. Bollerne blev gode og saftige – også dagen efter.