Bananboller og grove chilibrød

Jeg har bagt to ret forskellige slags bagværk – søde bananboller og grove chilibrød!
I løbet af filmen fik jeg også bagt nogle chilibrød, som jeg dog først får smagt til frokost i morgen. Bananbollerne bagte jeg for et par dage siden, og de egner sig bedre til morgenmad eller som eftermiddagsbid.
Bananboller
12 stk.
25 g gær
4 dl vand
2 bananer
½ tsk vaniljeekstrakt
2 spsk acaciehonning
en knivspids salt
1 dl havregryn
2 dl ølandshvedemel
1 håndfuld hasselnødder, hakkede
ca. 5 dl hvedemel
Opløs gæren i vandet. Mos bananerne grundigt med en gaffel og bland det i væsken. Tilsæt de resterende ingredienser i den nævnte rækkefølge, så du til sidst har en god og smidig dej. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i en skål på køkkenbordet i et par timer. Form forsigtigt boller af dejen og lad dem efterhæve i 15-30 minutter, inden du bager dem ved 200 grader i 15-20 minutter.
Note: Lette og luftige til trods for de mere mættende elementer (nødder og bananer) og med fin banansmag. Nu kan jeg godt lide, at der er lidt bid i bollerne (!), men oprindeligt havde jeg tænkt på at lave dem uden nødder, da jeg tror, at de også er ganske fine uden.
Grove chilibrød
8 stk.
25 g gær
4 dl lunkent vand
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel
2 dl solsikkekerner
1 spsk mørk sirup
½ tsk salt
1 tsk chilipulver
3½-4 dl emmermel
1 tsk chilipulver
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser i den nævnte rækkefølge (dog ikke den sidste tsk chilipulver), så du til sidst har en solid og fugtig dej. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i en skål på køkkenbordet i et par timer. Form forsigtigt boller af dejen og lad dem efterhæve i 30 minutter, inden du drysser dem med den sidste tsk chilipulver og evt. lidt salt på og bager dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Min gamle kollega Ulla laver de bedste bamamboller, de er virkeligt lækre.
Hm, had vide om jeg ikke fik opskriften engang, for så må de være næste bageprojekt:)
Lyder spændende med bananboller, dem tror jeg da jeg vil prøve at lave 🙂
Lyder som en sjov film, den tror jeg at jeg skal kigge lidt nærmere på 🙂
God ide til bollerne, med at putte banan i…
Mange hilsner
Birthe
Dine grove chilibrød går rent ind hos mig – uha, de skal prøves så snart som overhovedet muligt 🙂
Rigtig god weekend, Piskeris!
bananboller – spændende! er vild med at smugle frugt og grønt ind i ting og sager, og det giver på en måde mere mening at liste banan ind i brød end ind i kage, hvor der også lige følger en masse smør, sukker osv med
Super idé med chili-brød – jeg er allerede ved at slå dejen sammen nu, så glæder mig til at smage dem i aften.
Tak for opskriften 🙂
Har lavet bananbrød, men aldrig boller, så det skal da prøves.
Ha, ha, er det iøvrigt ikke typisk dig at se film og bage boller på samme tid?
MissMuffin – sådan en gang banan gør sig i hvert fald godt i en gang boller 🙂
Clemme – mange tak! Jeg synes, de blev dejligt saftige og bløde 🙂
NYBH – den overraskede positivt hos os – og så var det fantastisk at se Tom Cruise i den rolle 😀
Madame – jeg kan så røbe, at de mætter temmelig godt. Det er lige før, jeg ikke behøver aftensmad i dag, og jeg spiste endda kun ét til frokost 🙂
Mange tak og i lige måde!
Carla – ja, brød er i det hele taget taknemmeligt hvad angår grøntsager, frugt og krydderurter – man kan putte næsten alt i 🙂
Miss A – jamen selv tak 🙂
Håber du kan lide dem. Chilismagen blev ikke særlig tydelig i mine, så det kan jeg godt skrue op for en anden gang, men de smagte godt og mætter vildt meget!
Lene – æhm jo – jeg er afsløret 😀
Wow, who doeasnt love the small participations on some high quality receipts, sites. Very nice.
Åh altså, bliver altid så frygtelig lækkersulten af at komme herind 😛 Ser så lækkert ud 🙂
Hej flagstang!
Mange tak 🙂
AnjaO – hæhæhæ – min mission lykkedes endnu en gang 😉
Hej igen.
Jeg havde krydret dem med salt og chilipulver på toppen, så jeg synes egentlig, at det gav chilismag nok. Men som du siger, så mætter de godt 🙂
Du kan se, hvad jeg lavede til dem i lørdags her:
http://livogmad.blogspot.com/2011/02/kartoffelmos-m-champignon-og-aubergin.html
Jeg har også henvist til dig og din opskrift, så hvis du kigger forbi, så må du jo lige tjekke, om jeg har gjort det ordentligt 🙂
Mvh Anita
Miss A – godt du kunne lide dem! Den næste, jeg spiste, havde også mere chilismag – tror det gemte sig lidt på grund af pålægget på den første, jeg prøvede 🙂
Jeg smutter straks ind og kigger 😉