Så er vi gået i gang med endnu en weekend, hvor der både er tid til afslapning og vennebesøg – herligt! Her til aften har vi set Trophic Thunder, og den var sjovere, end jeg havde forventet. Jeg var især positivt overrasket over Tom Cruise i filmen, som var sminket til ukendelighed og opførte sig temmelig outreret og slet ikke så cool, som han plejer – I loved it!

I løbet af filmen fik jeg også bagt nogle chilibrød, som jeg dog først får smagt til frokost i morgen. Bananbollerne bagte jeg for et par dage siden, og de egner sig bedre til morgenmad eller som eftermiddagsbid.

Bananboller
12. stk. 

25 g gær
4 dl vand
2 bananer
½ tsk vaniljeekstrakt
2 spsk acaciehonning
en knivspids salt
1 dl havregryn
2 dl ølandshvedemel
1 håndfuld hasselnødder, hakkede
hvedemel for resten

Opløs gæren i vandet. Mos bananerne grundigt med en gaffel og bland det i væsken. Tilsæt de resterende ingredienser i den nævnte rækkefølge, så du til sidst har en god og smidig dej. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i en skål på køkkenbordet i et par timer. Form forsigtigt boller af dejen og lad dem efterhæve i 15-30 minutter, inden du bager dem ved 200 grader i 15-20 minutter.

Note: Lette og luftige til trods for de mere mættende elementer (nødder og bananer) og med fin banansmag. Nu kan jeg godt lide, at der er lidt bid i bollerne (!), men oprindeligt havde jeg tænkt på at lave dem uden nødder, da jeg tror, at de også er ganske fine uden.

Grove chilibrød
8 stk. 

25 g gær
4 dl lunkent vand
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel

2 dl solsikkekerner
1 spsk mørk sirup
½ tsk salt
1 tsk chilipulver
emmermel for resten
1 tsk chilipulver

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser i den nævnte rækkefølge (dog ikke den sidste tsk chilipulver), så du til sidst har en solid og fugtig dej. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i en skål på køkkenbordet i et par timer. Form forsigtigt boller af dejen og lad dem efterhæve i 30 minutter, inden du drysser dem med den sidste tsk chilipulver og evt. lidt salt på og bager dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.