Bananboller og grove chilibrød

Så er vi gået i gang med endnu en weekend, hvor der både er tid til afslapning og vennebesøg – herligt! Her til aften har vi set Trophic Thunder, og den var sjovere, end jeg havde forventet. Jeg var især positivt overrasket over Tom Cruise i filmen, som var sminket til ukendelighed og opførte sig temmelig outreret og slet ikke så cool, som han plejer – I loved it!

I løbet af filmen fik jeg også bagt nogle chilibrød, som jeg dog først får smagt til frokost i morgen. Bananbollerne bagte jeg for et par dage siden, og de egner sig bedre til morgenmad eller som eftermiddagsbid.

Bananboller
12. stk. 

25 g gær
4 dl vand
2 bananer
½ tsk vaniljeekstrakt
2 spsk acaciehonning
en knivspids salt
1 dl havregryn
2 dl ølandshvedemel
1 håndfuld hasselnødder, hakkede
hvedemel for resten

Opløs gæren i vandet. Mos bananerne grundigt med en gaffel og bland det i væsken. Tilsæt de resterende ingredienser i den nævnte rækkefølge, så du til sidst har en god og smidig dej. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i en skål på køkkenbordet i et par timer. Form forsigtigt boller af dejen og lad dem efterhæve i 15-30 minutter, inden du bager dem ved 200 grader i 15-20 minutter.

Note: Lette og luftige til trods for de mere mættende elementer (nødder og bananer) og med fin banansmag. Nu kan jeg godt lide, at der er lidt bid i bollerne (!), men oprindeligt havde jeg tænkt på at lave dem uden nødder, da jeg tror, at de også er ganske fine uden.

Grove chilibrød
8 stk. 

25 g gær
4 dl lunkent vand
2 dl grahamsmel
2 dl rugmel

2 dl solsikkekerner
1 spsk mørk sirup
½ tsk salt
1 tsk chilipulver
emmermel for resten
1 tsk chilipulver

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser i den nævnte rækkefølge (dog ikke den sidste tsk chilipulver), så du til sidst har en solid og fugtig dej. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i en skål på køkkenbordet i et par timer. Form forsigtigt boller af dejen og lad dem efterhæve i 30 minutter, inden du drysser dem med den sidste tsk chilipulver og evt. lidt salt på og bager dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

21 thoughts on “Bananboller og grove chilibrød

 1. Min gamle kollega Ulla laver de bedste bamamboller, de er virkeligt lækre.
  Hm, had vide om jeg ikke fik opskriften engang, for så må de være næste bageprojekt:)

 2. bananboller – spændende! er vild med at smugle frugt og grønt ind i ting og sager, og det giver på en måde mere mening at liste banan ind i brød end ind i kage, hvor der også lige følger en masse smør, sukker osv med

 3. Super idé med chili-brød – jeg er allerede ved at slå dejen sammen nu, så glæder mig til at smage dem i aften.

  Tak for opskriften 🙂

 4. Har lavet bananbrød, men aldrig boller, så det skal da prøves.
  Ha, ha, er det iøvrigt ikke typisk dig at se film og bage boller på samme tid?

 5. Madame – jeg kan så røbe, at de mætter temmelig godt. Det er lige før, jeg ikke behøver aftensmad i dag, og jeg spiste endda kun ét til frokost 🙂

  Mange tak og i lige måde!

 6. Miss A – jamen selv tak 🙂
  Håber du kan lide dem. Chilismagen blev ikke særlig tydelig i mine, så det kan jeg godt skrue op for en anden gang, men de smagte godt og mætter vildt meget!

 7. Miss A – godt du kunne lide dem! Den næste, jeg spiste, havde også mere chilismag – tror det gemte sig lidt på grund af pålægget på den første, jeg prøvede 🙂

  Jeg smutter straks ind og kigger 😉

 8. Pingback: Makrello | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *