Jeg droppede al træning i dag og gik hjem en halv time senere – trængte til at komme hjem og hvile ørerne lidt, for i morgen venter en tretten timers arbejdsdag. Måske jeg skal lokke min kollega til, at vi køber noget sushi sidst på eftermiddagen…

Men jeg skal nok have en rugklapper eller to med på madpakken. De blev bagt mandag aften. Opskriften er fra ‘Varm på brød og lun på boller’, som jeg varmt kan anbefale…. (høhø! ;-))

Rugklapper
12-15 stk.
rugklapper, boller, rugmel, hvedemel, gulerødder, gær, honning, kærnemælk, knækkede rugkerner
Dej
200 g rugmel
1½ dl vand
1 tsk salt
5-10 g gær
1 spsk honning
1½ dl kærnemælk
100 g knækkede rugkerner

Dag 2
200 g hvedemel
1 reven gulerod

Dag 1: Vand, salt, gær, honning og kærnemælk røres sammen. Rugmel og knækkede rugkerner røres i. Dæk skålen med film eller en plasticpose og stil den så koldt som muligt natten over. Alternativt, lad dejen hvile et par timer på køkkenbordet og gå så til beskrivelsen af dag 2.

Dag 2: Næste dag røres hvedemel og den revne gulerod i. Dejen er så blød, at den af sig selv flader ud, når den hældes ud på et meldrysset bord. Den skal være på ca. 15 x 30 cm. Skær 15 brød, som lægges på bageplade beklædt med bagepapir. Brødene hæver tildækket et par timer og pensles derefter med smør. Bager i 15 minutter ved 210 grader.

Note: Jeg valgte løsningen med at lade dejen hvile på køkkenbordet, så jeg kunne bage dem samme aften, og det fungerede fint. Jeg måtte dog tilføje ca. 1½ dl vand mere, da jeg nåede til gulerodsdelen, for dejen var slet ikke så flydende, som opskriften gav indtryk af, og jeg endte med at forme rugklapperne med hænderne i stedet for at lade dejen flyde ud. Men de smager ganske fint og mætter godt!

MissMuffin har tagget mig i en ret skæg blogleg, hvor man skal vælge syv ting i en bestemt farve i sit hjem. Jeg fik farven lilla, og selvom jeg synes, det er en ganske pæn farve, så er det ret begrænset hvad vi har i den farve…

Havde det til gengæld været blå…

Men efter lidt grublen kom jeg frem til følgende: de mørke- og lyslilla blomster fra i går, De Dødes By af Stephen King, mørkelilla hair extensions, som er lette at klipse i håret, raspberry body butter fra Body Shop (jeg dufter som en lækker hindbærvingummi, når jeg har den på – mmm! :-D), en lille lyslilla keramikdrage, som jeg importerede fra New Zealand for 11 år siden, en ring med mørkelilla sten i, som jeg købte i Japan sidste år samt et par af de lilla makeup produkter, som jeg har liggende.

Jeg spiller bolden videre til Eva, Kludemutter og Sabrina, som jeg håber har lyst til at lege med. Farven er grøn 🙂