Majsboller

En and kommer ind i en lille købmandsbutik og spørger frisk og frejdig: “Har I majs?”.

Købmanden svarer: “Nej, desværre”.

Dagen efter kommer anden igen ind i butikken og spørger: “Har I majs?”.

Købmanden bliver lidt irriteret og svarer: “Nej. Det havde jeg ikke i går og selvfølgelig heller ikke i dag!”

Den tredje dag kommer anden atter ind i butikken og spørger glad: “Har I majs?”

Købmanden, der nu er godt sur, råber: “NEJ! Det havde jeg ikke i går, heller ikke i forgårs og jeg har det heller ikke i dag. Kommer du igen og spørger, om jeg har majs, så sømmer jeg dine grimme andefødder fast til gulvet med syvtommersøm!”

Anden skynder sig væk.

Fjerde dag kommer anden meget forsigtigt ind i butikken. Den lister op til disken og hvisker: “Har I søm?”

Købmanden ryster på hovedet og svarer: “Nej, det har vi ikke.”

Anden spørger da: “Har I så majs?”

..
.
Jeg ved det. Det er en herredårlig vits, men jeg holder stadig meget af den – især når fortælleren giver anden en skinger stemme i vitsen. Herligt herligt!

Nå, men apropos majs, så har jeg lige bagt majsboller. Opskriften er fra ‘Varm på brød og lun på boller’, og den er ganske udmærket.

Majsboller
10-15 stk.
majsboller, boller, majs, hvedemel, durummel, gurkemeje, gær, majsmel, smør
300 g hvedemel
200 g durummel
4 dl vand
½ tsk gurkemeje
2 tsk salt
10 g gær
75 g majskorn
100 g majsmel
25 g smeltet smør

Pynt: majsflager

Lunkent vand blandes med gurkemeje, salt og gær. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt, indtil dejen slipper skålen. Stil dejen i en plastpose så koldt som muligt natten over. Næste morgen hældes dejen ud på bordet og formes til to brød eller 12-15 boller. Rul evt. bollerne i majsflager. Bag bollerne ved 225 grader i 15 minutter.

Note: Kan også laves som brød – så skal det bage ved 200 grader i 25 minutter.

24 thoughts on “Majsboller

  1. Jeg griner også hver gang, især når min svigerinde fortæller den, for hun kan lave den helt rigtige stemme – og så ligger jeg flad 😀

    De ser lækre ud, jeg kommer til at tænke på varm majsbrød med koldt smør (og majsmuffins), som var noget af min yndlingsspise i USA…..

    mange hilsner
    Birthe

  2. ;D Den er så tilpas plat, at jeg sidder og skriger af grin (min mand ser mærkeligt på mig… men ham om det)

    Og opskriften lyder spændende – har lidt svært ved at forestille mig majs i brød. Brugte du fra dåse eller frost?

  3. NYBH – en af mine venner kan virkelig lave en øretæveindbydende version af den, og så er den også en indforstået joke mellem Bedstevennen og jeg 😉

    Bollerne var ganske fine, og så var de delvist lavet, fordi jeg har noget majsmel, jeg skal have brugt. Ergo – der kommer nok snart en majsmel-opskrift mere en af de næste uger. Forhåbentlig en, hvor jeg skal bruge mere majsmel end i denne 😉

  4. MissMuffin – jeg plejer at have en enkelt dåse stående, som primært står der, hvis jeg skal lave tortillas 🙂

    Ellers ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal bruge majskorn til, men de passede fint til bollerne, for det gjorde dem mere 'madbolle-agtige'.

  5. Hanne – hæhæhæ! Det var slet ikke meningen! *hosthost*

    Det var fra en lille dåse. Nu har jeg så en halv dåse tilbage – gad vide, om ikke jeg kan snige dem i en frokostsalat en af de nærmeste dage…

  6. Linebinevaskemaskine – det er et fantastisk loginnavn, du har! Hvor er det sejt 🙂

    Og bagebogen kan varmt anbefales! Bare vær opmærksom på at læse opskriften godt igennem, inden du bager, for der er ikke læst korrektur på bogen, så der er fejl flere steder – og så er antalangivelsen ved boller ikke altid helt korrekt.

  7. Haha, den historie kendte jeg ikke ;O) Her i huset holder vi meget af majs – og af søm 😉
    Dine majsboller ser meget lækre ud, og den gule farve gør dem jo til noget særligt. De skal prøves, tak for en spændende idé!

  8. Jeg skal jo ikke blande mig i hvad du skal lave, men hvad med at prøve majsbrød til noget aftensmad? Jeg har en opskrift, som jeg ganske vist ikke har fået afprøvet, men måske du har lyst? 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  9. Madame – det er altid godt at have begge dele 😉

    Den gule farve gjorde det faktisk lidt svært at redigere billedet, for jeg plejer ikke at tage billeder af så gule ting, så jeg sad først og spekulerede på, om farven nu var rigtig 🙂

  10. Jeg har genfortalt din vits, og de to lyttere syntes, at den var rigtig god. Jeg prøvede endda at lave stemmen 😉 Bollerne ser lækre ud. Skal selv give mig i kast med en omgang i dag samt blommemarmelade, hvilket jeg glæder mig til.

  11. Foodfanatic – hæhæ – jeg ved ikke, om jeg skal være beæret eller bekymret over, at der er andre, der har lige så skør humor som mig selv 😀

    Bollerne var en god afveksling fra min normale fascination af kerneboller, for majsene gav også noget fylde, så det ikke blev for lyst-brøds-agtigt. Din blommemarmelade ser vildt god ud! Jeg er blevet lidt bidt af at lave marmelade, men jeg er ikke rigtig stødt på nogle billige sylteglas – ja, faktisk har jeg set forbløffende få sylteglas i det hele taget! Tror snart, jeg skal på intensiv jagt efter det…

  12. Hej igen søde piskeris 🙂

    Jeg har en anden vits til dig. Jeg fortæller den på engelsk, da det var sådan jeg hørte den i Irland:

    a man goes into a cardealer and gets to take his dream car for a test spin before deciding to make a purchase. When he hits the road he can help but speed up a bit, just to test the engine. Straight away he hears sirens behind him. He pulls over and a cop comes over and knocks on the window:

    “Listen,” the cops says.
    “I am five minutes away from finishing my shift. If you can tell me an excuse I haven't heard before I will let you slip.”

    The man thinks for a little while and then says:
    “Years ago my wife ran away with a cop. I thought you were bringing her back.”

    Jeg syntes, den var sjov. Men ok, lyder måske ikke nær så sjov på 'papiret'.

    Blommemarmeladen var også vildt god, men tror jeg er nødt til at give den endnu et opkog, da den er lidt for flydende. Det var også kun fordi jeg var lidt fjollet og ikke fuglte opskriften, som jeg burde have gjort.

    Mht til billige glas, så har jeg købt dem, når jeg har set dem på tilbud i Netto (dem jeg brugte, var nogle fra sidste år). Et enkelt jeg havde, var fra Ikea. Mener også, at de er pænt billige.

  13. Foodfanatic – hahaha! 😀
    Selvfølgelig – Ikea havde jeg ikke tænkt på, men den nærmeste ligger også et godt stykke væk fra, hvor jeg bor. Kan være jeg bare skal købe et par stykker i en af butikkerne her i byen og så vente med et større indkøb, til jeg kommer forbi Ikea igen…

  14. Ellers kan du jo sende en mail ud til venner og familie og spørge dem, om de ikke ville gemme gamle syltetøjsglas og lignende til dig.

  15. Hej,

    Har fundet denne opskrift og det ser virkelig godt ud!

    Det eneste jeg lige undrer mig over er hvordan majskornene er? Er det faste ligesom popcorn eller majs paa daase som man bare skal putte i?

    Mvh
    Tobias

    • Det er majs på dåse eller majs fra friske majskolber, du skal bruge. Bortset fra det har jeg set en opskrift på et tidspunkt, hvor man skal bruge popcorn – det må jeg huske at lave en dag 🙂

      • Tak!

        Majsmelet lykkedes mig at skaffe, men ikke majsflager. Har prøvet forsk. Irma’er, men nu er det vist kun helseagtige forretninger tilbage 🙂 Selv i Torvehallerne kunne jeg ikke finde det. Men hvad, det fungerer nok også uden.

        Det vil jeg lave i aften. Glæder mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *