En and kommer ind i en lille købmandsbutik og spørger frisk og frejdig: “Har I majs?”.

Købmanden svarer: “Nej, desværre”.

Dagen efter kommer anden igen ind i butikken og spørger: “Har I majs?”.

Købmanden bliver lidt irriteret og svarer: “Nej. Det havde jeg ikke i går og selvfølgelig heller ikke i dag!”

Den tredje dag kommer anden atter ind i butikken og spørger glad: “Har I majs?”

Købmanden, der nu er godt sur, råber: “NEJ! Det havde jeg ikke i går, heller ikke i forgårs og jeg har det heller ikke i dag. Kommer du igen og spørger, om jeg har majs, så sømmer jeg dine grimme andefødder fast til gulvet med syvtommersøm!”

Anden skynder sig væk.

Fjerde dag kommer anden meget forsigtigt ind i butikken. Den lister op til disken og hvisker: “Har I søm?”

Købmanden ryster på hovedet og svarer: “Nej, det har vi ikke.”

Anden spørger da: “Har I så majs?”

..
.
Jeg ved det. Det er en herredårlig vits, men jeg holder stadig meget af den – især når fortælleren giver anden en skinger stemme i vitsen. Herligt herligt!

Nå, men apropos majs, så har jeg lige bagt majsboller. Opskriften er fra ‘Varm på brød og lun på boller’, og den er ganske udmærket.

Majsboller
10-15 stk.
majsboller, boller, majs, hvedemel, durummel, gurkemeje, gær, majsmel, smør
300 g hvedemel
200 g durummel
4 dl vand
½ tsk gurkemeje
2 tsk salt
10 g gær
75 g majskorn
100 g majsmel
25 g smeltet smør

Pynt: majsflager

Lunkent vand blandes med gurkemeje, salt og gær. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt, indtil dejen slipper skålen. Stil dejen i en plastpose så koldt som muligt natten over. Næste morgen hældes dejen ud på bordet og formes til to brød eller 12-15 boller. Rul evt. bollerne i majsflager. Bag bollerne ved 225 grader i 15 minutter.

Note: Kan også laves som brød – så skal det bage ved 200 grader i 25 minutter.