Vildtgryde med blød polenta

Vildtgryde med blød polenta

Sidste søndag julehyggede vi med en flok venner, som først blev udsat for valnødde-karameltærte om eftermiddagen og dernæst vildtgryde med polenta om aftenen.

Vildtgryde

8-10 personer

1,2 kg krondyrkød i tern
smør
2 store rødløg, skåret i både
5-6 fed hvidløg, grofthakkede
4 gulerødder skåret i grove stykker
15 enebær, knuste
2 spsk grofthakket frisk salvie
3½ dl lamme- eller grøntsagsbouillon
3-4 dl rødvin
evt. 1½ dl fløde
salt og peber

Brun kødet i en stor gryde i en klat smør – gør det af flere gange i stedet for at hælde al kødet i gryden med det samme – ellers risikerer du, at kødet blot koger i stedet. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og krydderier og lad det svitse fem minutter. Hæld bouillon og rødvin i, læg låg på og skru ned for varmen, så det blot står og simrer. Jeg lod det stå i 2-3 timer ved meget lav varme, men du kan også nøjes med mindre. Jeg var lidt bange for, om kødet kunne tåle det, men der var ingen problemer – det var fint mørt, da vi skulle spise det. Jeg puttede lidt fløde i min vildtgryde til sidst, men det er ikke strengt nødvendigt, og jeg gjorde det primært for at udrydde den sidste rest fløde. Retten blev smagt til med salt og peber til sidst.

Min vildtgryde blev serveret med rødbedechutney, stegte champignons smagt til med rosmarin samt en blød polenta lavet på instant polentamel, vand, smør, revet gedeost samt salt.

Note: Denne vildtgryde er en god simreret, der er forholdsvis mild – ikke så tung som simremad kan være, men alligevel med en vis pondus på grund af vildtkødet, rødvinen og krydderierne. Den gik også fint sammen med den rimelig kraftige polenta (undskyld til osteskeptikeren – gedeosten var lidt kraftigere, end jeg havde forventet).11 thoughts on “Vildtgryde med blød polenta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *